Nous ordinadors de Toshiba: més petits i resistents

Compartir

MaquinariLa multinacional japonesa va presentar durant el Mobile World Congress la seva nova línia de laptops Satellite R800, en la qual s’ha dut a terme una intensa tasca d’enginyeria per a reduir el seu volum, augmentar la seva duresa i potència, però tot això mantenint-ne el preu.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tot i que no va comptar amb presència oficial a l’exposició, Toshiba va estar present en el congrés mundial de tecnologies mòbils amb els seus habituals actes fora del recinte firal, als quals els redactors de www.imatica.org hi vam ser gentilment invitats i per la qual cosa hem d’agrair a la companyia nipona. A més dels tablets que comercialitzarà aquesta empresa en un futur proper -quelcom obligat per la dinàmica del mercat avui en dia- ens van presentar la seva nova gamma de portàtils professionals, en la qual s’ha fet una notable tasca d’enginyeria per tal de millorar-ne les prestacions.

En primer lloc, tenim un nou i revolucionari sistema de refrigeració del microprocessador (que s’ha actualitzat en tota la gamma a un Core iX). El ventilador, en comptes d’expulsar l’aire que entra per les reixetes i s’escalfa, absorbeix aquest aire per tal de crear una corrent sobre el micro que, després, és expulsada a través d’una reixeta. Aquesta corrent es dirigeix enginyosament sobre la principal circuiteria de la màquina. Això ha permès integrar un xip d’última generació en una carcassa més petita que en la generació immediatament anterior de la mateixa sèrie.

Aquesta carcassa ha estat treballada per a ser més resistent emprant materials com el magnesi i certs tipus de resines.

Els nous models es presenten amb pantalles de 13,3 polzades (model R830), 14” (R840) i 15,6” (R850), incloent ports de connexió USB 3.0 per tal de treure el màxim partit dels nous perifèrics que funcionen a alta velocitat.

Toshiba Satellite R830, pantalla de 13,3"
Toshiba Satellite R830, pantalla de 13,3"

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina