Nova beta d’Opera Mobile 9.5

Compartir

Incorpora un motor de Widgets com afegit a la versió anterior, a més de comptar amb un port a Symbian amb interfície UIQ.

 

Beta 2 d'Opera Mobile 9.5

 

Redacció imatica.org – Opera Soft ha anunciat la disponibilitat d’una nova versió beta d’Opera Mobile 9.5, que és la segona per a Windows Mobile i la primera per a Symbian amb interfície UIQ. L’objectiu d’aquest navegador és el de proporcionar en el dispositiu mòbil la mateixa funcionalitat que un navegador de sobretaula, sense haver de renderitzar un lloc web realitzat específicament per a mòbils sinó emprant el mateix codi font HTML i les mateixes imatges i recursos que empra qualsevol altre navegador web per a ordinadors.

La principal novetat d’aquesta nova revisió és l’afegit de la possibilitat d’utilitzar Widgets, les populars mini-aplicacions que proporcionen accés a serveis en línia. Opera fou el primer navegador en incorporar aquesta possibilitat, i ara la seva versió mòbil també els porta al món dels telèfons mòbils. Gràcies a aquests widgets podem configurar accessos directes als nostres serveis i aplicacions en línia preferits directament des de la pantalla principal del nostre telèfon.

Amb Opera Mobile 9.5 Beta 2 ja vénen alguns widgets preinstal·lats, però podem descarregar-ne molts més des del lloc web que Opera manté exclusivament per a aquestes mini-aplicacions, el que a més ens permet intuir que la compatibilitat dels widgets entre plataformes (els diferents sistemes operatius desktop i les versions mòbils) serà total.

A més d’aquesta interessant novetat, aquesta és la primera beta que es troba disponible per a sistemes Symbian. Per a la interfície UIQ podem descarregar-la i instal·lar-la completament, mentre que per a la interfície S60 es troba suportat el gestor de widgets en el SDK per a desenvolupadors.

Altres característiques d’aquest programari són:

– Opera Dragonfly, una eina de ‘debugging’ per a desenvolupadors
– Pot salvar-se una pàgina o part del seu contingut (per exemple una imatge) al telèfon des del que utilitzem el programa
– Permet l’ús de pestanyes per tal de carregar diverses pàgines simultàniament
– Possibilitat de realitzar zoom sobre qualsevol tros de la pàgina renderitzada
– Compliment amb els estàndards web
– Suporta aplicacions en línia escrites emprant AJAX
– Facilita la càrrega de continguts cap a Internet, com ara la creació de posts en serveis de blocs o l’ús de serveis de correu electrònic en línia

Guillem Alsina