Nova deserció en el camp de Symbian: ara li toca a Samsung

Compartir

SymbianEntre ara i finals d’any, la companyia coreana durà a terme el procés per deixar d’oferir qualsevol tipus de suport a la plataforma propietat de Nokia. No és quelcom que ens pugui prendre per sorpresa.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – L’estratègia de Samsung ja pivotava sobre dues plataformes principals, Bada i Android, i una altra de secundària, Windows Phone 7. Symbian semblava quedar allunyat dels seus plans, i era una cosa lògica ja que tots els principals fabricants li estan girant l’esquena a aquest sistema.

Aquest procés de marginació va començar en el mateix moment en el que Nokia va decidir adquirir els actius de Symbian i crear una fundació independent. Tot i aquesta condició d’independència respecte a la companyia mare, els principals fabricants que empraven aquest sistema operatiu es van adonar que en determinat moment podien estar a mercè del fabricant finlandès, quelcom que va comprovar Sony Ericsson en veure com s’adoptava la interfície S60 com a estàndard del sistema per damunt d’UIQ (la qual havia estat adquirida poc abans per la joint-venture sueco-japonesa.

Però la ruptura definitiva no s’ha consolidat fins que en el panorama tecnològic no hi ha hagut un recanvi vàlid, paper que juga Android com a plataforma no controlada directament per cap fabricant de terminals (amb permís de l’exabrupte de Google amb el Nexus One). Samsung, a més -i com he dit abans- disposa de Bada i també aposta en menor grau per Windows Phone, amb el què mantenir un quart sistema operatiu que, de fet, està essent descartat per tothom amb l’excepció de Nokia, no era, simplement, viable.

I aquí és on la multinacional sud-coreana ha anunciat el roadmap per a deixar d’oferir suport a Symbian. El primer pas serà tancar el laboratori de desenvolupament a finals d’aquest mateix mes. A continuació, i a finals d’enguany (el 30 i 31 de desembre respectivament), es tancaran els fòrums de Symbian i se n’eliminarà tot el contingut (programes, fons de pantalla, tons,…) relatiu a aquesta plataforma dels servidors de Samsung.

Amb l’abandonament de la multinacional, Symbian només compta amb la també coreana LG com a única gran fabricant a banda de Nokia (que es dóna per descomptada) per a oferir-li suport. I també pot ser qüestió de temps que aquesta deixi d’utilitzar-lo.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina