Nova edici

Compartir

La festa informàtica de La Garrotxa ja escalfa motors, amb concursos com el de Dance Dance Revolution o competicions de jocs com el de Counter Strike.


El cartell de la "party"Redacció imatica.org – Ja serà la tercera edició d’aquesta party informàtica que va néixer a Olot i que enguany es trasllada al municipi veí de Les Preses, a pocs quilòmetres de la capital de la comarca de La Garrotxa. Amb la d’enguany, aquesta “party” es consolida dins del panorama català de trobades informàtiques d’aquesta mena.

A la Volcànica.cat 2008 hi podrem veure els tornejos de videojocs habituals en aquestes trobades: Counter Strike Source (shoot-em-up en primera persona), Age of Empires II (estratègia en temps real), Trackmania Nations Forever (curses de cotxes futuristes) i Butinet, el joc autòcton que reprodueix el funcionament del tradicional joc de cartes de la Botifarra.

També tindrem concursos de Modding, una disciplina que cada dia agrada més als habituals d’aquests actes, Frets on Fire (un clon lliure del joc Guitar Hero disponible per a les plataformes Windows, Mac OS X i GNU/Linux), llançament de ratolí d’ordinador, Hack-it (concurs de hacking) i una gimcana virtual en la que es farà buscar als participants una sèrie d’informacions tot fent servir les eines que els proporciona Internet.

Però sens dubte el concurs que més s’espera és el de Dance Dance Revolution, un divertit aparell consistent en una base per posar a terra i un sistema de control que mitjançant una pantalla i una melodia ens indicarà quin ritme han de seguir els nostres peus per ballar al só de la música, pujant i baixant la dificultat de forma automàtica segons el nivell de l’usuari.

Per als que esperin més el contingut que no pas la diversió, podran assistir a les xerrades i conferències que, a més i a diferència de la resta dels actes, estaran també obertes al públic en general i seran d’accés lliure i gratuït. Entre aquestes xerrades trobem temes com programació en Ruby, creació d’una distribució Linux a mesura, programari lliure a les PIMEs, desenvolupament sobre Joomla, sistema Mac OS X i l’iPhone.

Les inscripcions ja es poden realitzar a través del lloc web de la party.

Presència d’imatica.org

Aquest rotatiu comptarà amb el seu director, Guillem Alsina, que impartirà dues xerrades sobre creació i promoció de blocs i sistemes operatius alternatius, que com la resta dels tallers i xerrades seran gratuïts i d’accés lliure.

En el primer s’hi explicarà pas per pas com crear el nostre bloc i promocionar-lo per aconseguir un increment de visites, mentre que en el segon es donarà una repassada als sistemes operatius alternatius, una realitat que passa desapercebuda per al gran públic i sovint també per al professional de la informàtica.


Mostra un
mapa més gran
Guillem Alsina