Nova generació de processadors Tegra amb més potència gràfica

Compartir

Fins a 72 nuclis de GPU, 4 de CPU i connectivitat 4G per LTE integrada són les cartes de presentació del successor de la reeixida sèrie Tegra.

S’ha complert un dels rumors que circulaven al voltant de la presentació de NVIDIA en el CES 2013: la presentació de la nova plataforma de maquinari Tegra 4.

La tarja de presentació de la nova família de xips és, senzillament impressionant: 4 nuclis de CPU (quad-core) del tipus A15, 72 nuclis de GPU integrats (nuclis de processament gràfic) i connectivitat a xarxes 4G per LTE inclosa, essent aquest el primer mòdem LTE integrat en un micro que surt de les línies de producció d’aquesta multinacional.

La quantitat de 72 nuclis de GPU pot semblar exagerada, però s’ha fet per un motiu: rendiment. La demostració de la potència d’aquesta nova línia s’ha fet comparant la renderització entre un tablet Nexus 10 i una tauleta de demostració equipada amb un xip Tegra 4. La diferència de temps en carregar les mateixes pàgines i renderitzar-les (preparar-les per a la seva lectura) ha estat abismal. La diferència entre xips mòbils, per a NVIDIA, ja no rau en la potència de càlcul, si no en la potència gràfica.

No s’ha donat cap indicació sobre quan es començaran a muntar aquests microxips en smartphones i tablets, ni tan sols de qui són els partners que faran possible que aquests processadors arribin a les nostres mans.

 

Copyright (c) 2013 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: