Nova interfície gràfica per a ClamAV en Linux

Compartir

LinuxPermet actualitzar la base de dades de signatures de l’antivirus i escanejar carpetes en el sistema, incloses aquelles en què s’ha muntat alguna unitat de disc.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Que Linux no té virus és un tòpic que, molts cops, les empreses productores de solucions antivirus, busquen desmentir sota l’argument (no mancat de raó) de que el que passa en realitat és que la plataforma del pingüí no és atacada perquè la seva quota de mercat entre els usuaris finals és irrellevant (quelcom que confirmen les estadístiques, sobre l’1% del total com a màxim). Per la seva banda, els partidaris de Linux afirmen que el model de seguretat d’aquest sistema és molt superior al proposat per Microsoft amb Windows. Sigui com sigui, antivirus per a GNU/Linux sí que existeixen, malgrat que habitualment el seu enfocament és servir com a escànner per evitar infeccions en entorns Windows.

Un d’aquests antivirus, i també un producte fruit del programari lliure, és ClamAV, disponible per a unes quantes plataformes. La seva aspror de cara a l’usuari final (habitualment s’utilitza en línia de comandes) es llima amb algunes interfícies gràfiques, una de les quals ha estat publicada recentment.

Antiviral és un front-end gràfic per a ClamAV disponible per a Ubuntu, que simplifica en gran mesura l’ús de l’antivirus lliure als usuaris finals. La senzillesa és la seva clau, permetent escanejar carpetes (i, amb això, unitats de discs ja que aquestes es munten com a carpeta dins del sistema de fitxers), actualitzar la base de dades de signatures i res més. Evidentment, quan troba un virus pregunta a l’usuari si el vol eliminar o no fer res amb l’arxiu infectat.

De moment, Antiviral està disponible en una versió molt primerenca de desenvolupament (0.2) per a la seva descàrrega lliure i gratuïta a Launchpad.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)