Nova llar per a webOS?

Compartir

LG podria considerar l’ús d’aquesta plataforma en un nou smart TV, segons afirma un mitjà de comunicació dedicat al sistema de Palm i HP.

Imatge cortesia de LG a travès de Facebook

Imatge cortesia de LG a travès de Facebook

Segons afirma el lloc webOS Nation, HP i LG estan col·laborant almenys des del juny per tal que la darrera pugui usar el sistema operatiu webOS -ara gestionat per una spin-off de la primera- en un dels seus propers televisors intel·ligents.

webOS Nation no cita la font de la qual procedeix la informació, malgrat que l’article està redactat en termes de confirmació de la notícia. Com el seu nom indica, el rotatiu online està íntegrament dedicat a l’actualitat sobre la plataforma alliberada per Hewlett-Packard.

Actualment, LG disposa de la seva pròpia plataforma per a smart TV, a més de tenir a mà Google TV i, fins i tot, poder usar Android amb una capa de personalització com fan altres fabricants. La plataforma pròpia de la companyia no s’ha actualitzat gaire des de la seva presentació en el 2009 i, segons cita webOS Nation, la sud-coreana no estaria gaire d’acord amb els termes d’ús dictats per Google, per la qual cosa es va decidir a buscar una alternativa.

LG no només contempla la possibilitat d’usar webOS en els seus televisors intel·ligents, si no que aquesta ha estat una de les tres opcions estudiades, segons indica webOS Nation, que no dóna a conèixer quines eren les altres dues, ni si estan definitivament descartades o la pugna encara continua.

El rotatiu també afirma que enginyers de la companyia sud-coreana han estat treballant a la seu d’HP juntament amb els seus homòlegs de l’empresa nord-americana, ja que l’adaptació de webOS al format televisiu ha necessitat més que un simple port al maquinari de LG.

L’article apunta a la possibilitat que el primer televisor amb la nova plataforma sigui presentat aquest vinent gener en el CES, malgrat que això sempre dependrà del ritme que prengui el projecte.

Després d’obrir el seu codi font mitjançant el projecte Open webOS, el què havia estat el sistema operatiu de la darrera època de Palm, i que va fracassar com a punta de llança de l’entrada d’HP en el mercat dels dispositius mòbils, ha estat necessitat del suport d’alguns fabricants de maquinari importants. D’acabar confirmant-se l’acord amb LG, aquesta podria ser una fita molt important de cara a la seva supervivència.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: