Nova opció de sincronització automàtica de fotos a Facebook

Compartir

La xarxa social estrena Photo Sync, sincronització automàtica i de manera privada de les imatges preses amb els nostres smartphones al nostre perfil. Tot i la garantia de privacitat, aquesta opció pot suposar un problema de seguretat.

Els nostres smartphones són, cada dia més, la nostra primera i principal càmera de fotos, ja que va sempre a la nostra butxaca allà on sigui que anem i per això és la que tenim sempre més a mà. I la competició dels diferents serveis online per fer-se amb el control d’aquesta càmera és ferotge.

Facebook ha donat un pas endavant més en aquest sentit incloent una nova opció en la darrera actualització del seu client mòbil que permet als seus usuaris sincronitzar de manera automàtica totes les fotografies preses amb el seu terminal a una carpeta privada en el seu perfil de la famosa xarxa social.

L’empresa insisteix especialment en el caràcter privat de l’àlbum de Facebook al qual es pugen les instantànies. Des d’aquest, és possible decidir quines imatges són fetes públiques i quines es queden només per als ulls de l’usuari. La mateixa opció de pujar les fotos al nostre compte de Facebook ha de ser activada, no ho està per defecte.

El client de Facebook continua mantenint la possibilitat de capturar una imatge que pujarà automàticament al nostre perfil, però aquesta opció que comentem no es limita a aquestes fotografies, si no que puja totes aquelles que prenguem amb el nostre smartphone, incloses totes aquelles que siguin preses amb l’aplicació estàndard de càmera fotogràfica i altres apps i queden emmagatzemades a la galeria.

La pujada d’aquests arxius es realitzarà en segon pla via streaming, i en una resolució inferior a la màxima per tal d’estalviar ample de banda.

La nova funcionalitat pot suposar un problema de privacitat, ja que malgrat que les imatges van a parar a una carpeta privada, el hackeig de comptes de Facebook no és res de nou, a més que hem de comptar amb la possibilitat d’un error per part de l’usuari que porti a la publicació accidental d’una imatge que no està destinada a ser pública.

També és possible prendre imatges ‘compromeses’ d’altres persones que, en ser sincronitzades, poden ser publicades més endavant, per exemple en el cas d’haver-se enfadat o fins i tot de xantatge.

Especialment dramàtic pot ser el cas de les fotografies íntimes. És cada cop més freqüent prendre imatges i vídeos amb càmera digital i smartphone en moments íntims en parella o, fins i tot, en solitari. Diversos d’aquests casos relacionats amb famosos com la cantant Rihanna o la celebritat nord-americana Paris Hilton, a més de amb anònimes víctimes, han esquitxat els titulars de la premsa.

Així que, des d’estes ratlles, la nostra recomanació és que, independentment del que acabin fent, com a usuaris informin-se, contemplin tots els pros i els contres d’activar o no activar aquesta opció, i actuïn en conseqüència.

La xarxa social de Mark Zuckerberg no és la primera en posar a disposició dels seus usuaris una opció semblant que els permet pujar totes les fotografies emmagatzemades als seus terminals, ja que Google+ ja la té des de fa algun temps.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: