Nova revisió de Firefox 4 beta

Compartir

FirefoxCanvi estètic per acostar-se a la simplicitat de Chrome i nova facilitat per a les aplicacions online.

Redacció – Els usuaris del navegador web lliure més popular ja poden gaudir amb una nova entrega en format beta de la que serà la seva propera generació, la quarta, amb la qual la guineu de foc intentarà fer front a la dura competència que li suposa el Chrome de Google.

Com a principal novetat d’aquesta nova beta ens trobem amb un canvi estètic en les versions per a les plataformes Windows i Mac OS X, consistent en que s’han mogut les pestanyes a la part superior de la finestra, un moviment amb el qual Firefox s’assembla més a Chrome. A més, i seguint amb la filosofia d’adaptar la seva interfície a la de la plataforma sobre la qual s’executa, si l’internauta instal·la Firefox 4 beta sobre Windows Vista o 7, la barra de menús desapareix deixant pas a un botó des del qual accedir a les principals opcions del programa.

Aquest canvi probablement no es veurà en la versió per a GNU/Linux, ja que la integració amb la interfície del sistema no sembla dur a això, però encara queda per a què surti la versió definitiva. Tot i això, el sistema operatiu del pingüí així com altres UNIX i plataformes semblen haver passat a un segon pla per a la Fundació Mozilla.

Les App Tabs (diminutiu de pestanyes d’aplicació en anglès) constitueixen una nova manera de gestionar les aplicacions online que visitem més sovint (correu electrònic, xarxes socials, publicació de microblocs,…) permetent-nos estalviar espai a la barra de pestanyes. Es tracta de reduir la mida de la pestanya eliminant el seu nom i mantenint només l’icona identificativa de l’aplicació.

Aquestes icones també es situen a la part superior de la finestra de Firefox, i podem convertir qualsevol servei online que vulguem en una App Tab.

A més d’aquestes dues principals novetats, Firefox 4 també proporciona suport per a diverses funcionalitats de CSS3.

La nova beta de Firefox 4 es troba disponible per a lliure descàrrega en 23 idiomes.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina