Nova ‘spin’ de Fedora amb l’entorn gr? fic Sugar

Compartir

Constitueix una distribució molt interessant per a la comunitat educativa ja que inclou nombroses activitats per a escolars gràcies a l’enfocament que el projecte OLPC li va donar a aquest entorn gràfic.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – S’ha presentat una nova variant (spin) de la popular distribució GNU/Linux Fedora que no utilitza cap dels principals escriptoris emprats en la seva majoria per les diferents distros del sistema del pingüí, sinó l’entorn Sugar creat per al projecte OLPC i que actualment desenvolupa una organització independent anomenada Sugar Labs.

El projecte OLPC fou pioner en diversos aspectes, entre ells en el llançament a la fama de la classe de màquines conegudes actualment com a Netbooks, ja que la seva intenció de crear un ordinador portàtil senzill i econòmic (i que va quallar amb l’XO tot i que no s’ha complert amb tots els requisits que s’havien fixat) va despertar molt més interès del que s’havia esperat inicialment.

L'interfície Sugar

També la interfície d’usuari de la distribució GNU/Linux emprada per aquest projecte ha generat més interès del que s’esperava, i ha passat a ser una opció en les principals distribucions del sistema del pingüí, com Debian, Ubuntu i principalment Fedora. Sugar està enfocada a què els nens treballin d’una manera intuïtiva i còmoda amb el sistema operatiu, i per a això presenta una interfície molt simplificada i dirigida al treball escolar.

La variant o spin de Fedora presentada recentment empra Sugar com a interfície gràfica per defecte, incloent activitats per a escolars, el que la fa molt interessant per a la comunitat educativa.

La descàrrega es pot realitzar lliure i gratuïtament en format ISO per cremar en un CD-ROM, o bé amb la descàrrega del liveusb-creator per gravar-la en una clau USB i arrencar des d’ella.

Guillem Alsina