Nova versió de BlackBerry OS espera aguantar l’estirada d’Android i l’iPhone

Compartir

BlackBerryEl fabricant canadenc RIM ha presentat nova versió del seu sistema operatiu per a smartphones que és una evolució de la versió anterior -i no una adaptació del sistema del PlayBook basat en QNX- juntament amb dos nous terminals.

Redacció – Tal i com ja va deixar ben palès en el darrer Mobile World Congress, RIM no ha migrat el seu sistema operatiu a QNX unint en una sola plataforma els seus smartphones i el tablet PlayBook, si no que continua evolucionant ambdues branques per separat.

BlackBerry Bold 9900El nou BlackBerry OS 7 és una evolució de l’anterior versió que, això si, sembla que s’ha inspirat en l’apartat gràfic del sistema del PlayBook pel que fa a icones, colors i tons emprats. Les novetats es troben més en el programari afegit que en el mateix sistema.

Tenim, per exemple, BlackBerry Balance, una solució que permet gestionar en un sol dispositiu la nostra feina i la vida personal, mantenint ambdós tipus de contingut separats però permetent-nos veure’ls conjuntament. També ofereix capacitats d’assegurar la privacitat de les nostres dades, tant d’una banda com de l’altra.

Els dispositius BlackBerry, que van guanyar fama originàriament en el món empresarial, s’han popularitzat des de ja fa temps entre els usuaris finals gràcies a funcionalitats com la seva gestió del correu en temps real o el seu xat entre usuaris. Per això, RIM ja ha llançat amb anterioritat dispositius pensats per a aquest perfil d’usuari i ara llança un programari que els permet gestionar tots els aspectes de la seva vida privada que es poden dur en un smartphone separadament de la seva vida professional.

Els nous terminals que ja incorporen l’OS 7 són la BlackBerry Bold 9900 i la 9330. Ambdós són més prims i lleugeres que els seus predecessors, i afegeixen una pantalla multitàctil capacitativa a més del tradicional teclat QWERTY a la part inferior -RIM rebutjarà definitivament les grans pantalles multitàctils a l’estil iPhone que no li han donat gaires bons resultats?-, munten un processador a 1,2 GHz. de Qualcomm, disposen de GPS, brúixola digital, acceleròmetre i compatibilitat amb la tecnologia NFC.

Pel que fa als actuals posseïdors d’un smartphone BlackBerry, ens sap greu dir que no gaudiran de la possibilitat d’actualitzar els seus terminals al nou OS 7, que queda reservat només per als terminals que surtin al mercat a partir d’ara.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina