Nova versió de Firefox emfatitza en les novetats estètiques

Compartir

Petits canvis en la interfície d’usuari que busquen fer d’aquest un navegador més pràctic i senzill per als usuaris.

Mozilla ha presentat nova versió de Firefox, tant per a sistemes de sobretaula com per a dispositius mòbils equipats amb Android, i les novetats se centren especialment en la personalització a nivell estètic.

Començant pel nou Firefox de sobretaula, el skin o “pell” que aquest presenta per defecte canvia, assemblant-se una mica (per les corbes que presenta a les pestanyes) a Chrome, el navegador de Google, almenys en Windows.

Aquest és l'aspecte del skin per defecte del nou Firefox

Aquest és l’aspecte del skin per defecte del nou Firefox

El menú Firefox es trasllada a partir d’ara a la part dreta de la barra d’eines, unificant aquest element a través d’interfícies i plataformes de programari.

S’afegeix en aquest menú una opció de personalització, que permet un alt grau de modificació de la interfície gràfica d’usuari del navegador mitjançant el mètode tan senzill d’arrossegar i deixar anar.

Es millora també la implementació dels comptes Firefox, que permeten la sincronització d’elements com l’historial, els preferits o els noms d’usuari i contrasenyes, a través de diferents equips i instal·lacions del navegador de Mozilla.

Firefox Sync, la sincronització de l'historial, preferits, noms d'usuari i contrassenya,... entre diferents màquines amb el navegador web de Mozilla

Firefox Sync, la sincronització de l’historial, preferits, noms d’usuari i contrassenya,… entre diferents màquines amb el navegador web de Mozilla

Aquesta darrera funcionalitat s’inclou també en la versió mòbil de Firefox per al sistema operatiu Android, que també s’ha renovat.

Aquí, l’esforç s’ha dedicat a la personalització dels continguts, més que a l’apartat estètic, degut a les limitacions dels mateixos dispositius que l’han d’executar.

I no només ha estat el navegador, el programa, el que s’ha vist renovat; aprofitant l’avinentesa, el lloc web de Firefox també ha estat objecte d’una petita remodelació que ha dut la seva pàgina principal a ser més minimalista a nivell gràfic, tot i que sense perdre gens de funcionalitats.

Totes les noves versions per a sobretaula i dispositius mòbils Android ja estan a punt per a descàrrega des del lloc web del navegador o la botiga virtual Google Play.

Tot seguit, un vídeo en què Johnathan Nightingale, Vicepresident del Firefox, ens presenta les novetats de la nova versió:

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: