Nova versió de Java 6 Enterprise

Compartir

JavaSun Microsystems llança una nova versió de la plataforma Java juntament amb una sèrie d’eines per a la programació com l’IDE NetBeans o el servidor d’aplicacions GlassFish.

Redacció – Sun ha anunciat la disponibilitat de Java EE (Enterprise Edition) 6, l’especificació del qual ha rebut el suport dels principals llicenciataris d’aquesta tecnologia com són IBM, Oracle o Red Hat. Al mateix temps, també ha anunciat la disponibilitat de NetBeans 6.8, el primer IDE amb suport per al desenvolupament sobre la nova plataforma, i la versió 3 de Glassfish Enterprise Server, el servidor d’aplicacions compatible també amb Java 6 EE.

Mentre que Java SE (Standard Edition) és la versió orientada a ordinadors desktop i dispositius mòbils, Java EE és la destinada a servidors i aplicacions corporatives, àmpliament emprada a tot el món per a la creació d’aplicacions multiplataforma, ja que l’estàndard Java ha estat implementat per Sun per als principals sistemes informàtics existents actualment, a més que està obert per a què altres l’incloguin en plataformes de nova creació o minoritàries.

Des del 2006 que la multinacional nord-americana no llançava una nova revisió de Java EE, i la recent adquisició que d’ella n’ha realitzat Oracle no feia presagiar una nova edició fins que l’operació hagi estat completada, un procés que trigarà més del previst vistos els problemes sorgits per a finalitzar la seva fusió, que fins i tot poden plantejar avortar-la.

Com a principal novetat, Java 6 EE incorpora els anomenats Perfils (Profiles), que permeten crear configuracions específiques per a diferents escenaris en els quals hàgim d’executar una aplicació. Les aplicacions web també reben un tractament particular amb els perfils gràcies a Lightweight Web Profile, que permet especificar els requisits d’execució d’una aplicació en el navegador, ara que les aplicacions en el núvol (cloud) s’estan posant tan de moda i els programadors s’han d’enfrontar a un volum creixent de comandes en aquest sentit.

La implementació de referència Java EE 6, TCK i SDK ja es troba disponible. El nou SDK inclou la documentació i les eines per a què els desenvolupadors aprenguin Java EE 6 i accelerin la creació de les noves aplicacions empresarials. Ja està disponible per a la seva descàrrega gratuïta.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)