Nova versió de Thunderbird empra el paradigma de les pestanyes

Compartir

La versió 3.0 del client de correu electrònic presenta una interfície d’usuari que empra les pestanyes per a gestionar diferents missatges i vistes dins de la mateixa finestra general de l’aplicació, tal com fan tots els navegadors web actuals.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tard o d’hora havia de passar: la manera de treballar dels navegadors web, separant les diverses pàgines carregades en pestanyes dins d’una mateixa finestra, havia de transcendir a altres aplicacions. El que és estrany és que hagi trigat tant en fer-ho.

I el triat per dur a terme aquesta transició ha estat el client de correu electrònic Thunderbird, desenvolupat i recolzat per Mozilla Messaging, una subsidiària de la Fundació Mozilla creada –no sense polèmica– per encarregar-se en exclusiva d’aquest programa descarregant així a la Fundació de part de la seva feina i permetent-li centrar-se en el desenvolupament i promoció de Firefox, un programa que està aconseguint molt més èxit que Thunderbird.

L’opció de pestanyes permet obrir un missatge o carpeta en una nova pestanya dins de la mateixa finestra amb només fer doble clic amb el botó esquerre del ratolí sobre l’element que volem obrir, o mitjançant un clic amb el botó dret per obrir-lo en segon pla (background), sense abandonar la pestanya en què ens trobem en el moment de dur a terme l’acció.

Les cerques constitueixen l’altre aspecte més destacable del nou Thunderbird, ja que s’ha integrat en el programa un motor d’indexació més potent, fet que permet a l’usuari realitzar cerques més flexibles filtrant per qualsevol aspecte dels missatges: adreça d’enviament, data, tags,… A més, els missatges es poden ordenar per “converses”, una opció a la que sense cap mena de dubte estaran molt acostumats els usuaris de Gmail perquè és la forma en què per defecte s’ordenen els missatges de correu electrònic.

Altres novetats incloses en Thunderbird 3 són:

  • Motor de renderització Gecko 1.9.1.5 per a poder visualitzar els missatges HTML.

  • Nou assistent (wizard) de configuració de bústia de correu electrònic, amb les dades de configuració dels serveis d’e-mail més populars ja incloses.

  • Gestió unificada de diversos comptes de correu. Per exemple, es pot configurar que a l’Inbox hi vagin a parar els missatges entrants procedents de diverses bústies.

  • Nou gestor (manager) d’add-ons.

  • Millores a la llibreta d’adreces que simplifiquen la inclusió d’un nou contacte directament des d’un missatge rebut.

  • Tant en Mac OS X com en Windows Vista, les cerques del programa s’integren amb les eines de cerca pròpies del sistema.

Thunderbird 3 ja pot ser descarregat per a les tres plataformes informàtiques principals (Windows, Mac OS X, GNU/Linux), estant disponible en una àmplia varietat d’idiomes.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)