Nova versió de VirtualBox permet “teletransportar” màquines virtuals multiplataforma

Compartir

El programari VirtualBox de Sun Microsystems ha estat adoptat de forma massiva, superant els 20 milions de descàrregues a tot el món, amb més de 40.000 descàrregues al dia.

Nota de premsa – Sun Microsystems ha anunciat la disponibilitat de la nova versió de VirtualBox, el seu programari de virtualització multiplataforma d’alt rendiment. VirtualBox 3.1 introdueix, per primera vegada, la capacitat de “teletransportació” en la virtualització, permetent que les màquines virtuals siguin mogudes de forma ininterrompuda entre diferents servidors -incloent aquells amb diferents sistemes operatius, diferents tipus d’ordinador (per exemple servidor o client) i fins i tot diferents CPUs (tant Intel com AMD)-. El programari Sun VirtualBox es troba disponible, de forma gratuïta.

L’empresa actual demana que les TI ofereixin un servei 24/7 amb disponibilitat total. La possibilitat de teletransportar màquines virtuals en execució des d’un ordinador a un altre permet als administradors de sistemes realitzar el manteniment evitant caigudes dels sistemes de TI. Com hipervisor multiplataforma, VirtualBox permet als clients avaluar i desplegar fàcilment sistemes virtualitzats, emprant els seus sistemes x86 existents així com els seus sistemes operatius”, va afirmar Jim McHugh, vicepresident de màrqueting de programari per al centre de dades de Sun. “El progrés de VirtualBox, en termes d’innovació de producte, així com en el nombre, la velocitat i la freqüència d’adopció de les versions, mostra el compromís i la inversió de Sun en la virtualització global que comprèn des de l’escriptori al centre de dades”.

En incorporar la teletransportació i una significativa millora del rendiment a la seva ja impressionant capacitat de SMP (multiprocés simètric) i de càrrega de treball, la nova versió VirtualBox 3.1 complementa les seves funcions d’hipervisor empresarial. La teletransportació ajuda a què les màquines virtuals abastin una alta disponibilitat. Quan el maquinari necessita ser desmuntat, la càrrega de treball virtual es teletransporta virtualment a un altre espai físic. VirtualBox 3.1 també millora la velocitat d’execució, amb memòria optimitzada per augmentar el rendiment en un 30% respecte a la versió anterior de VirtualBox; rendiment de la xarxa, més velocitat d’entrada i sortida, al mateix temps que redueix els cicles de la CPU, a través d’un nou driver de xarxa paravirtualitzat d’alta velocitat i ofereix un rendiment gràcies a un nou accelerador de vídeo en 2D per a Windows guest.

Els nostres clients esperen que les caigudes del servei siguen el més curtes possibles”, va indicar Andre Apelt, consultor de l’alemanya credativ GmbH. “Teletransportar les màquines virtuals d’un ordinador a un altre ens ofereix a més un altre avantatge: ens permet gaudir d’un temps de caiguda del sistema 0 mentre es realitza el manteniment bàsic”.

Un component clau de l’oferta de virtualització global de Sun, que comprèn des de l’escriptori al centre de dades, és que el programari VirtualBox és open source i gaudeix de gran popularitat: ha superat els 20 milions de descàrregues des de l’octubre del 2007, més de 40.000 descàrregues per dia. En una simple descàrrega de 50 MB, el programari VirtualBox és summament compacte i eficient a més que la seva instal·lació tan sols requereix uns quants minuts.

Preu i disponibilitat

El programari VirtualBox és gratuït per a ús personal. Per a desplegaments més grans dins d’una organització, les llicències d’empresa o subscripcions també estan disponibles, a partir de 20€ per usuari i any, i inclou suport premium 24/7 per part de l’equip tècnic de Sun, havent-hi descomptes per volum.

Per a aquells partners que vulguin emprar la tecnologia VirtualBox technology com a part de la seva pròpia solució, Sun disposa d’un complet programa de llicències OEM.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)