Nova versi

Compartir

La seva principal novetat és la inclusió de suport per a l’estàndard de vídeo H.264 d’alta definició i el format d’àudio HE-AAC d’alta qualitat.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La companyia nord-americana Adobe Systems ha presentat una nova revisió del seu reproductor multimèdia i plug-in per a navegadors web que permet als programadors realitzar presentacions multimèdia i petites aplicacions interactives per executar habitualment dins d’un navegador web en el marc d’una pàgina, encara que també es contempla la possibilitat d’usar-lo per separat, fora d’aquest context.

La principal novetat que es presenta amb aquesta versió és el suport per a l’estàndard de vídeo H.264, una part de l’estàndard MPEG-4 coneguda com a MPEG-4 Part 10 i una de les variants de la qual és emprada pels reproductors HD DVD i Blu-ray Disc. També s’inclou suport per a àudio High Efficiency AAC (HE-AAC), un còdec sense pèrdua de qualitat a diferència del MP3, que perd una mica de qualitat respecte a l’original en nom d’una major compressió.

La compatibilitat amb el format H.264 que Adobe ja té en els seus productes Premiere Pro i After Effects, s’integrarà en tota la línia de productes com l’entorn d’execució d’aplicacions RIA Adobe AIR. El reproductor de mitjans Adobe Media Player serà el primer producte de la companyia que empri Adobe AIR i disposi de compatibilitat H.264 .

La possibilitat de reproduir vídeo a pantalla completa ha estat també introduïda en aquesta nova versió, aprofitant la potència i possibilitats dels nous processadors multinucli i l’acceleració de maquinari de vídeo, de manera que si això ho combinem amb la introducció del còdec H.264 anteriorment esmentada, tindrem la possibilitat de reproduir vídeo d’alta qualitat a pantalla completa en ordinadors o dispositius set-top box, el que sense cap mena de dubte esperonarà l’ús de serveis de vídeo en línia com YouTube (basats en el format Flash) i ampliarà les seves possibilitats.

Una altra novetat destacable en el Flash Player 9 és que ha estat alliberat de forma simultània per a les tres grans plataformes de sobretaula existents actualment com són Windows, Mac OS X i Linux, quan el més habitual era que els usuaris del sistema operatiu del pingüí es veiessin obligats a esperar uns dies a l’aparició de la seva versió nativa.

Al mateix temps que ha presentat el plug-in per a la reproducció del format Flash, Adobe ha presentat també el Flash Media Server 3, que ofereix capacitats de vídeo streaming i opcions de comunicació a temps real.

Més informació:

Pàgina de descàrrega de la nova versió del plug-ín
http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Nota de premsa d’Adobe
http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/pressreleases/200712/120407adobemoviestar.html

Guillem Alsina