Oracle llança nova versió de Solaris

Compartir

El sistema es troba gratuïtament a disposició dels internautes.

Sense tanta expectació com en els darrers temps de la seva vida amb Sun Microsystems i d’ençà que s’obrís el seu codi font i es creés el projecte OpenSolaris, ha estat anunciada una nova versió de la plataforma Solaris, l’onzena, aquest cop pel seu nou propietari, Oracle.

Presentat com “el primer sistema operatiu cloud” i també “el primer sistema totalment virtualitzat”, el que més aviat sembla amagar-se darrere d’aquestes ampul·loses frases és que en la plataforma s’hi integra una solució de virtualització, i que la seva orientació és la d’oferir serveis en el núvol a mitjanes i grans empreses.

La nova versió de Solaris, acabada d'instal·lar

La nova versió de Solaris, acabada d'instal·lar

Solaris és, fins a la data, un sistema operatiu de nínxol per a grans servidors corporatius o departamentals, així com solucions web, malgrat que en aquests camps ha cedit molt de terreny en els últims anys enfront de GNU/Linux i FreeBSD principalment.

El nou Solaris facilita les tasques d’escalabilitat i migració de màquines virtuals entre maquinari físic amb el sistema en funcionament, la qual cosa facilita en gran mesura el redimensionament i manteniment tècnic dels serveis sense necessitar l’aturada de màquines.

La descàrrega de Solaris 11 per a arquitectures x86 i SPARC pot fer-se de manera gratuïta i en diferents opcions segons vulguem la instal·lació bàsica en format text, amb entorn gràfic, o instal·lació en xarxa. També podem optar entre les imatges ISO per a CD/DVD, o bé per a pendrive USB.

Per dur a terme la descàrrega, hem de disposar d’un compte a Oracle, per al qual ens hi podem donar d’alta gratuïtament.

Si ens decidim a provar aquesta nova versió de la plataforma software d’Oracle, tenim a la nostra disposició un complet article en el qual se’ns explica com instal·lar-la.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: