Novell podria voler vendre SuSE

Compartir

Un dels potencials compradors és, segons afirma el Wall Street Journal, VMware. La notícia no ha pogut ser confirmada, cap de les dues empreses ha anunciat res al respecte i tot el que s’ha publicat es basa en el rumor reflectit en el rotatiu nord-americà dedicat a l’economia.

Redacció – Des de principis d’enguany, al voltant de Novell s’escolten llunyans tambors que semblen anunciar la venda d’aquesta històrica companyia. Ara el rotatiu econòmic World Street Journal afirma que la companyia podria estar ja en negociacions fermes amb dos possibles compradors.

Un d’aquests seria VMware que, segons la informació del WSJ, optaria a adquirir la unitat de negoci de solucions GNU/Linux de Novell, construïda a partir de l’adquisició de SuSE que va fer aquesta. Ambdues companyies ja han col·laborat en les solucions de virtualització en servidor sobre SuSE Linux, pel que la possible adquisició es realitzaria entre dos coneguts.

VMware es troba en un moment dolç i de creixement al qual no sembla veure-se-li la fi, després que en el 2009 la seva cotització patís una forta davallada. És, doncs, un moment molt adequat per a un programa d’adquisicions per tal de reforçar el potencial de la companyia i ampliar les seves línies de negoci. I adquirir una unitat de Linux, amb la conseqüent imbricació entre sistema operatiu i solució de virtualització, sembla un complement perfecte. A més, amb això podria arribar a tocar el camp del programari per a escriptoris i una sèrie d’eines de gestió de xarxes i infraestructures que quadrarien a la perfecció amb els seus actuals productes de programari.

Per a la resta dels actius de la companyia es parla d’Attachmate, una empresa especialitzada en productes d’accés remot com, per exemple, programes d’emulació de terminal.

La venda de Novell en aquest precís moment no sembla respondre a una situació econòmica desesperada. De fet, en el Nasdaq (el mercat borsari nord-americà dedicat a les empreses tecnològiques, referència d’aquest sector a tot el món) la seva cotització va tirant més o menys endavant després de la crisi del 2002-2003, i amb algun davallada temporal en el 2008-2009. Òbviament, tampoc arriba als nivells d’abans de la crisi, però com moltes altres empreses tecnològiques.

Si l’operació s’acaba realitzant, probablement significarà la fi de Novell com a marca, ja que no té sentit vendre només la unitat de Linux deixant la resta en una empresa molt afeblida. També la denominació SuSE quedarà en perill de desaparició en favor de la marca compradora, i el futur d’openSUSE podria quedar en dubte o, almenys, el seu suport empresarial.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)