Novell reté els drets sobre UNIX

Compartir

LinuxA la llum dels rumors que apuntaven a una possible venda dels drets de copyright que Novell té sobre UNIX a Microsoft, producte de l’adquisició de la primera per part d’Attachmate, la companyia adquirida ha volgut deixar clar que la propietat intel·lectual venuda no és la corresponent als drets de UNIX. El món Linux pot respirar tranquil.

Redacció – En l’anunci de venda de Novell a Attachmate, una sola frase va aconseguir generar una àmplia polèmica: “Novell també anuncia que ha arribat a un acord definitiu per a la venda d’una certa propietat intel·lectual [sense especificar exactament quina] a CPTN Holdings LLC, un consorci de companyies tecnològiques organitzat per Microsoft Corporation”.

La indefinició sobre a quina propietat intel·lectual es referia, sabent que Novell és posseïdora de certs drets de copyright sobre el codi font del sistema UNIX després dels judicis contra SCO, va fer témer als “linuxers” de que tals drets podien arribar a caure en mans de Microsoft, permetent a la companyia de Redmond atacar legalment fabricants com ara Red Hat, Oracle o, fins i tot, Google (no oblidem que Android està basat en GNU/Linux), fet que provocaria dubtes entre els possibles clients de solucions basades en el sistema del pingüí i la comunitat en general.

Per tal de calmar als més inquiets, Novell ha emès un comunicat en el qual afirma que continuarà mantenint la propietat intel·lectual relativa a UNIX en el seu poder, amb la qual cosa es pot suposar que el que ven al hòlding d’empreses capitanejat per Microsoft es refereix a altres solucions.

Un bàlsam tranquil·litzador, doncs, per a un GNU/Linux acostumat a rebre atacs legals de les grans corporacions sense pràcticament ressentir-se’n encara que aquesta és una espasa de Dàmocles que penja permanentment sobre el seu cap.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)