Noves estadístiques ressalten el domini d’Android

Compartir

La plataforma de programari de Google arriba a dominar mundialment amb unes vendes que van suposar, per exemple, el 84,1% a l’Estat Espanyol.

Que Android és el sistema operatiu que domina el mercat pel que fa a nombre de terminals venuts* és una cosa que ja se sabia des de fa temps, però ara l’analista i consultora de mercat Kantar Worldpanel li posa números concrets a aquesta dominació, fruit d’un estudi dut a terme al llarg de dotze setmanes fins a principis de juny.

Els terminals Android en el seu conjunt regnen en el mercat nord-americà, Austràlia i els cinc mercats europeus estudiats (Gran Bretanya, Alemanya, França, Itàlia i Espanya).

Les “víctimes” del progrés d’Android són totes les altres plataformes per a smartphones, encara que surten especialment mal parades Symbian (cosa que ja s’esperava degut a l’abandonament al què Nokia ha sotmès a aquesta plataforma, amb data caducitat en el mercat des de fa temps) i BlackBerry.

El mercat espanyol és un exemple paradigmàtic de l’auge del sistema operatiu de Google: els terminals amb aquest sistema van representar un 84,1% del total al llarg del segon trimestre d’enguany, pujant des del 41,3% en el mateix període de 2011. No en tots els països el domini és tan aclaparador.

Pel que fa a Microsoft, bones notícies: Windows 7 puja en gairebé tots els mercats estudiats, i en aquells en què no ho fa, almenys tampoc baixa (es queda estancat). Malgrat que aquest augment de quota de mercat continua sense acostar-lo als llocs d’importància, en alguns mercats com l’alemany o l’australià, ja supera les vendes de les BlackBerry de RIM.

El terminal més reeixit del mercat és l’iPhone d’Apple, però la suma de tots els terminals venuts que munten Android, de totes les marques que aposten pel robot verd de Google, supera el nombre d’iPhones venuts.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: