Noves formes d’accedir a elements de Google Docs

Compartir

Dues facilitats orientades a usuaris avançats i desenvolupadors de programari permeten treure més partit al paquet ofimàtic online del gegant d’Internet.


Redacció iMàtica – La companyia del famós cercador ha anunciat a través del seu weblog oficial la disponibilitat d’una nova sèrie de serveis que permeten ampliar la versatilitat del seu paquet ofimàtic en línia Google Docs. Concretament es tracta de dues noves facilitats: en primer lloc, la possibilitat de convertir un element d’un document en un gàdget i, en segon, la Visualization API.

La connexió amb els gàdgets de Google, que de moment i segons el que podem llegir en el post informatiu que ha publicat la companyia, es troba disponible per al full de càlcul, permet que un element del document pugui ser connectat amb un gàdget y exhibit en qualsevol dels llocs en els que es pot posar un gàdget de Google, com per exemple el lloc personalitzat d’inici iGoogle.

Una de les noves facilitats de Google per a Gadgets

La forma de convertir un element de Google Docs en un gàdget és simple, i consisteix tan sols en seleccionar l’element i clicar en el botó "gàdget".

La segona facilitat relacionada amb Google Docs es dirigeix als programadors, permetent-los encastar un document de Google Docs o part d’ell en un desenvolupament propi, extenent la disponibilitat d’aquestes aplicacions més enllà de la Web. Rep el nom de Google Visualization API i facilita als creadors d’aplicacions la tasca d’accedir a col·leccions de dades estructurades, començant pel full de càlcul en línia.

Guillem Alsina