nVIDIA concentra tota l’atenció per al Mobile World Congress

Compartir

Mobile World Congress 2011Es rumoreja que el fabricant de semiconductors presentarà la família Tegra 3 amb quatre nuclis, que dotarà d’una potència sense precedents a smartphones i tablets, i els Tegra 2 3D, que permetran als dispositius mòbils mostrar imatges en tres dimensions sense patir una pèrdua de rendiment en altres operacions.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Com en qualsevol altra gran fira, convenció o congrés, a mesura que s’acosta el Mobile World Congress (cita anual de la indústria dedicada a les solucions de mobilitat com smartphones i infraestructures de telefonia), els rumors sobre les presentacions que es realitzaran durant l’esdeveniment creixen. L’últim que m’ha arribat es refereix a nVIDIA i, de confirmar-se, convertiria aquest fabricant en l’estrella de l’esdeveniment, a manca que alguna altra empresa superi la seva jugada.

Fa uns dies se sentien cants de sirena a la web sobre la hipotètica presentació de la tercera generació de la família Tegra de microxips del fabricant californià, els quals sortirien al carrer amb quatre nuclis. De materialitzar-se, aquesta presentació situaria a nVIDIA al capdavant dels fabricants de microprocessadors basats en l’arquitectura ARM per prestacions i potencial de mercat. Tot i això, encara que es presentin ara els Tegra 3, trigaran encara en entrar al mercat, com ja va passar amb el seu predecessor, la família Tegra 2 que ha “explotat” des del passat CES, en el qual es van presentar nombrosos tablets i smartphones que l’empren.

Però, i com diu la famosa frase de dibuixos animats, “no us n’aneu encara, hi ha molt més!”, ja que el mateix fabricant també podria presentar una evolució dels seus Tegra 2 amb capacitat per al processat d’imatges 3D.

Aquest és un element que s’espera completi més endavant el ‘trencaclosques’ dels smartphones, tablets i netbooks, la capacitat de veure pel·lícules en tres dimensions tal i com ja tenen avui en dia molts televisors i alguns notebooks. La potència requerida per a visualitzar continguts 3D era, fins ara, un llast per als microprocessadors que equipen aquests dispositius, però nVIDIA podria haver trobat una solució vàlida per a la correcta visualització sense pèrdua de rendiment. Ara caldrà veure els requisits de bateria per a poder veure, per exemple, Avatar en 3D en un mòbil.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina