NVIDIA es converteix en jugador en el sector de les videoconsoles

Compartir

Project Shield (escut en anglès) és el nom escollit per la multinacional nord-americana per entrar en el mercat de les videoconsoles portàtils de la mà d’Android.

Així és NVIDIA Shield, la nova consola portàtil de NVIDIA

Així és NVIDIA Shield, la nova consola portàtil de NVIDIA

NVIDIA ha entrat com a fabricant de productes per a consumidor en el disputat mercat de les videoconsoles, però ho ha fet pel camí fàcil, per un segment que no està tan disputat com el de les consoles de sobretaula: el de les portàtils.

Project Shield (Projecte Escut, traduït al català) és una videoconsola portàtil que també pot exercir de set-top box domèstic, doncs empra un Android de sèrie (Android pur com l’ha anomenat Jen-Hsun Huang -co-fundador i director de NVIDIA- o stock Android, com l’anomenen des de Google) amb el qual podem accedir a les pel·lícules i llibres de Google Play, a més d’instal·lar qualsevol app que també tinguem en el nostre telèfon o tauleta tàctil.

El microxip que equipa aquesta nova videoconsola és, com no podia ser de cap altra manera, el nou Tegra 4.

Seguint les línies mestres de la resta de novetats presentades per NVIDIA, la videoconsola Shield pot fer streaming de jocs des d’un PC, connectant-se per exemple a un televisor per mostrar les imatges en pantalla gran. Això ho pot fer mercès a una petita aplicació que s’ha de descarregar i córrer en el PC que faci de servidor dels jocs.

Jen-Hsun Huang, co-fundador i director de NVIDIA i qui ha fet tota la presentació, no ha esmentat cap possible data de sortida al mercat. El que si sembla segur és que, a diferència de GRID, aquest dispositiu si que es vendrà directament sota marca NVIDIA.

La gran pregunta aquí és: acabarà entrant aquesta companyia en la guerra de les videoconsoles domèstiques?

 

Copyright (c) 2013 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: