NVIDIA obre la reserva de Shield per a Nord-amèrica

Compartir

De moment es desconeixen dates i preus per a Europa i la resta del món.

Projecte Shield

Projecte Shield

NVIDIA obre avui dilluns dia 20 de maig la prereserva de Shield, un dispositiu al qual molts identifiquen amb una videoconsola pel seu aspecte i orientació principal, malgrat que la companyia nord-americana -que el va presentar com a tal- va voler rectificar aquesta primera impressió de la premsa i l’opinió pública.

En primer lloc, Shield estarà disponible per als Estats Units i el Canadà, amb prereserva a través del lloc web del producte. A diferència d’altres dispositius com smartphones i videoconsoles, no estarà subvencionada ni NVIDIA guanyarà diners amb els desenvolupaments de terceres parts.

El cor de Shield batega a ritme del darrer microprocessador del fabricant nord-americà, el Tegra 4 de quatre nuclis i amb una potent GPU integrada que ofereix el rendiment de 72 nuclis, compatible amb els estàndards gràfics Directx 11+, OpenGL 4.X, OpenCL 1.X, i PhysX. La pantalla, multitàctil de cinc polzades, altaveus integrats, 16 GB. d’emmagatzemament intern, Wi-Fi i controls típics de les consoles de jocs completen la configuració de maquinari.

En l’apartat de programari el comodí d’aquest d’aquest dispositiu és l’Android Jelly Bean (4.2) “stock”, és a dir, pur, sense cap afegit cosmètic i funcional com en el cas dels principals fabricants de smartphones que personalitzen les seves creacions amb afegits sobre el sistema que els doten d’una funcionalitat extra o diferent.

Aquest stock Android dota a Shield d’accés a Google Play i, amb això, als programes i jocs que es troben a la botiga virtual de Google. Això, al seu torn, reforça la imatge que NVIDIA vol donar a Shield de dispositiu multipropòsit, una cosa difícil per l’aparença d’aquest i l’empremta deixada per la seva presentació aquest passat gener en el marc del CES de Las Vegas.

A més, Shield està dotada de tecnologia de streaming de videojocs des de l’ordinador de sobretaula de l’usuari, un apartat en el qual la companyia nord-americana insisteix especialment, amb la presentació de diverses solucions de streaming entre el CES i el Mobile World Congress. Això permet al posseïdor d’aquest dispositiu jugar en qualsevol lloc de la casa (còmodament assentat al sofà o en el llit) amb els mateixos jocs que té en el seu ordinador de sobretaula.

El preu de NVIDIA Shield per als mercats nord-americans serà de 349 dòlars, i les primeres unitats seran enviades a principi de juny. Des de la companyia ens indiquen que encara no estan previstes dates ni preu per a Europa i la resta del món.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: