Nvidia obre totalment SHIELD als desenvolupadors

Compartir

Qualsevol desenvolupador podrà comptar amb tot el codi font del sistema operatiu del dispositiu de la companyia per a modificar-lo com vulgui. Això sí, els terminals rootejats o amb elbootloader obert no estaran subjectes a les condicions de garantia.

nvidia_projectshield2

Nvidia SHIELD és un dispositiu que, tot i la insistència de Nvidia en què no és només una videoconsola, la seva forma, controls i la majoria del màrqueting que s’ha fet sobre ella, apunten a potenciar en gran mesura aquest apartat, i la majoria del públic sembla haver-se-la pres com a tal. El seu sistema operatiu és un Android que inclou un controlador, una pantalla i pot executar entre d’altres coses jocs que funcionen en un PC amb tarja Nvidia gràcies a una solució de streaming encara en fase beta.

Segons indica Nvidia en el seu blog oficial, aquesta empresa obrirà tot el codi font del sistema que equipa la SHIELD, incloent-hi els controladors i la possibilitat d’obrir el bootloader, la qual cosa permetrà una llibertat total a l’hora de modificar el sistema i personalitzar-lo creant un sistema lleugerament diferent del que ve instal·lat de sèrie.

Aquesta és una excel·lent notícia per a comunitats de modders com XDA, que treballen precisament en la creació de modificacions i millores per a qualsevol mena de dispositius.

Això sí, la companyia deixa clar que els dispositius rootejats o amb el bootloader obert, podran perdre la garantia de fàbrica, per a evitar els casos d’abús amb el maquinari, així que cadascú s’haurà de fer responsable en el cas que decideixi instal·lar una modificació o modificar pel seu compte el programari de la Nvidia SHIELD.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Etiquetes: