nVIDIA posa la tecnologia SLI a disposició dels micros AMD

Compartir

MaquinariFins ara, aquesta tecnologia (que permet treballar amb més d’una tarja gràfica simultàniament) només es trobava disponible per als xips Intel, preferits pels “gamers”.

Redacció – nVIDIA ha anunciat a través del seu blog que ha llicenciat la tecnologia SLI als fabricants de plaques base per al seu ús conjunt amb microprocessadors AMD.

Scalable Link Interface consisteix en una tecnologia creada per nVIDIA que facilita el poder treballar simultàniament amb dues o més targes gràfiques interconnectades, de manera que la potència que ofereix el processament en paral·lel supera àmpliament les capacitats d’una sola tarja gràfica. Fins a la data, aquesta tecnologia només es trobava disponible per a les plaques base preparades per operar amb processadors Intel.

Possible moviment estratègic

Més enllà de que sigui benvingut pels usuaris (tant d’Intel com d’AMD, i especialment els “jugons” o “gamers”), l’anunci de nVIDIA podria consistir en un moviment estratègic per debilitar a Intel en un camp en el que, ara com ara, regna de manera indiscutible. Ambdues companyies es fan la competència en el mercat dels xips per a dispositius mòbils com smartphones i tablets, en el que nVIDIA ofereix la plataforma Tegra des de ja fa temps, i Intel hi ha entrat fa poc amb l’Atom Z670.

Sembla molta casualitat que sigui justament ara quan la tecnologia SLI veu la llum per a xips AMD, precisament l’únic fabricant que fa una mica d’ombra a Intel en el terreny dels microprocessadors per a sobretaules i portàtils. I encara que AMD (propietària d’ATI) i nVIDIA siguin rivals en GPU’s, és probable que aquesta darrera companyia trobi més atractiu estratègicament el mercat dels xips per a dispositius mòbils.

Llançant la tecnologia SLI per a plataformes AMD, nVIDIA aconsegueix oferir als amants dels jocs un conjunt d’alt rendiment (no entrarem en discussions bizantines sobre si superior o inferior al proporcionat per Intel+SLI) que pot rivalitzar en preu al mercat i, per tant, ser susceptible de treure-li molt de mercat a l’actual líder, Intel.

A AMD ja se’n deuen estar fregant les mans.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina