Nvidia potencia l’apartat gràfic dels netbooks

Compartir

La unió d’una de les seves últimes GPU’s amb la plataforma Atom d’Intel donarà als posseïdors dels futurs netbooks la possibilitat d’executar jocs altament exigents en recursos com el cèlebre Call of Duty 4.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Si bé inicialment els netbooks foren definits com a màquines poc potents, aquesta definició sembla que passarà a la història d’aquí a poc. Amb exemplars que munten 120 GB. de disc dur i 2 GB. de RAM, les úniques limitacions que ens trobem són la poca potència del processador, que en les properes generacions ja serà multinucli per als principals fabricants, i la tarja gràfica. Per solucionar aquest darrer punt, Nvidia proposa una nova plataforma més potent.

Nvidia Ion

La companyia, principal fabricant de xips per a targes gràfiques (GPU’s per les seves sigles en anglès) i que també ofereix CPU’s per a dispositius mòbils, ha anunciat la plataforma Ion, que consisteix en conjuntar els xips Atom d’Intel (l’oferta més estesa i potent per a netbooks) amb el processador gràfic 9400 que ja equipa als portàtils que podríem anomenar "normals".

Preparat per a alta definició i amb un rendiment fins a deu cops superior al dels xips gràfics habitualment utilitzats juntament amb la plataforma Atom d’Intel, la GPU Nvidia 9400 permetrà entre d’altres coses gaudir de vídeo en alta qualitat o dels videojocs d’última generació en els ordinadors més petits existents actualment. Segons afirma la mateixa Nvidia, fins i tot el modern Call of Duty 4 podria ser executat en un netbook sense afectar gaire la durada de la bateria.

El model 9400 de GPU de Nvidia és el mateix que es va presentar recentment amb la renovada família d’ordinadors portàtils d’Apple, i que fou dissenyat conjuntament per Nvidia i la mateixa companyia de Cupertino per tal que encaixés com un guant a la gamma MacBook. És, per tant, un xip optimitzat per al seu funcionament en màquines portàtils.

Amb aquest moviment, Nvidia reforça la seva aposta pel segment dels netbooks, un sector en clar creixement tot i els darrers dubtes que han sorgit al seu voltant.

Guillem Alsina