NVIDIA presenta el seu primer producte totalment integrat

Compartir

NVIDIA Grid permet no només jugar en alt rendiment, si no fer-ho a més a través de la xarxa a qualsevol dispositiu, per poc potent que sigui.

Jugar amb la configuració més alta en qualsevol equip, independentment de la seva potència. Això, que sembla una quimera, NVIDIA ho fa realitat gràcies al concepte de streaming, passant del joc instal·lat en local a l’execució remota.

El sistema NVIDIA Grid no és res més que una petita granja de servidors, un armari amb racks des dels quals es serveix el joc desitjat, el qual és accedit des dels dispositius dels usuaris mitjançant un petit client. D’aquesta manera, fins el tablet o el smartphone més humil, poden brindar l’oportunitat al seu posseïdor de jugar als jocs amb uns requeriments més grans de maquinari.

Ha de quedar clar que Grid no és un servei que NVIDIA vagi a donar directament als usuaris, si no un maquinari que aquesta ven a terceres parts que són, al seu torn, les encarregades de fer-lo funcionar i proporcionar el servei.

Per acabar, una pregunta que m’ha assaltat en veure la presentació de Jen-Hsun Huang, co-fundador i director de la reputada fabricant de maquinari gràfic: en un moment determinat, ha indicat que Microsoft n’és partner, i que els han ajudat a fer streaming de Windows 8. Aquí s’ha quedat la cosa, però no he pogut evitar que se’m disparés la imaginació; veurem en algun moment un servei online de Windows 8 en streaming per a tauletes Android, per exemple?

 

Copyright (c) 2013 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: