Nvidia presenta en societat la seva aposta contra els Intel Atom

Compartir

MaquinariFunciona sota Windows CE i Linux, i disposa de variants per a netbooks i smartphones, prometent una autonomia de bateria sense comparació i vídeo en alta definició.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Nvidia puja al carro dels microxips per a dispositius mòbils, un camp en el qual sembla que qualsevol fabricant de xips o xipsets s’hi atreveixi. Hi haurà mercat per a tothom? Sobreviuran aquestes plataformes alternatives a una guerra oberta amb Intel i els seus Atom?

Els Nvidia Tegra havien estat anunciats pel fabricant de GPU’s fa aproximadament un any, però fins al Computex d’enguany no els hem pogut veure en acció en uns quants MIDs i netbooks presentats en aquesta fira.

L’arquitectura de la família Tegra es basa en l’ARM, constituint tot un sistema en un sol xip (SoC, de l’anglès System on a Xip), el que significa que uneix diverses funcions abans realitzades per diversos xips independents, en una sola pastilla de silici. Estan disponibles en dues variants, una per a màquines tipus netbook o fins i tot més petites (format handheld) i una altra per a PDA’s i smartphones. Com a sistemes operatius suportats, Nvidia cita de forma oficial a Windows CE i Android, però com que aquest darrer no deixa de ser un Linux, altres distribucions del sistema operatiu del pingüí poden ser creades per a aquesta plataforma. Com a interfície d’usuari, Nvidia proporciona un desenvolupament propi que pot ser adaptat a qualsevol de les plataformes abans esmentades.

Nvidia Tegra 

Aquesta gamma de xips proporciona una alta resolució de pantalla (com no podia ser d’una altra manera en el líder en fabricació de xips gràfics) i reproducció de vídeo en alta definició de forma nativa, enfocant-se, doncs, més a l’oci digital. La durada de la bateria també és un altre aspecte que aquesta plataforma afirma millorar, prometent fins a 10 hores de durada estant connectat a Internet mitjançant WiFi, WiMAX o 3G, el que constituiria sense cap mena de dubte tota una fita en la computació mòbil.

Els primers dispositius en utilitzar el desenvolupament de Nvidia són de marques poc conegudes, com ara Pegatron, Wistron o Mobinnova, i sortiran al mercat amb uns preus ajustadíssims que parteixen dels 199 Dòlars nord-americans.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)