NVIDIA presenta tablet econòmic per la venda a través de partners

Compartir

La fabricant de xips puja el llistó dels tablets abaixant el del preu per a un dispositiu amb molt bones prestacions.

NVIDIA Tegra Note

NVIDIA Tegra Note

El nou NVIDIA Tegra Note munta un processador Tegra 4 de quàdruple nucli basada en l’arquitectura Cortex-A15, una GPU amb 72 nuclis, pantalla de 7” (1280×800), sortida de vídeo micro HDMI, tecnologia PureAudio per a l’apartat de so, bateria capaç d’aguantar fins a 10 hores de reproducció de vídeo en HD, càmera del darrere de 5 MP i davantera de resolució VGA (640×480), i un stylus que permet treballar i escriure recolzant la mà sobre la pantalla. La capacitat d’emmagatzemament és de 16 GB.

En l’apartat de programari, el sistema Android que empra ha estat personalitzat per NVIDIA per a les seves necessitats, usant per exemple l’app Camera Awesome per a prendre fotografies amb la càmera del dispositiu i, naturalment, integrant la botiga virtual de jocs TegraZone de la mateixa NVIDIA.

El Tegra Note no serà venut directament per la companyia fabricant, si no a través de partners, és a dir, NVIDIA el fabricarà, li posarà el seu segell (ja ha indicat explícitament que la nova tauleta tàctil incorporarà el seu logo i marca), també s’encarregarà de les pertinents actualitzacions del sistema en format OTA (Over The Air, és a dir, sense que sigui necessari connectar el dispositiu a un ordinador), i les empreses revenedores que treballen amb NVIDIA faran la resta.

El preu de venda al públic serà de 199 dòlars, però desconeixem si aquest vindrà imposat per NVIDIA de manera inamovible, o bé els revenedors tindran algun marge de maniobra en això, ja sigui amb o sense valor afegit per la seva part.

Amb aquest dispositiu, NVIDIA enfoca la venda d’un maquinari propi de manera diferent de com ho han fet altres companyies com, per exemple, Microsoft i, sobretot, amb un factor diferencial molt important com és el preu. En aquest darrer sentit, el seu principal competidor seria Google, que amb la seva línia Nexus també ofereix un tablet a un preu contingut i amb unes prestacions de maquinari importants.

Potser el Tegra Note no sigui adoptat per les grans marques, que preferiran oferir els seus propis dissenys als consumidors per a marcar la diferència amb els competidors, però sens dubte serà una oferta molt temptadora per als petits fabricants que busquen fer-se un lloc en el mercat, sobretot si el poden complementar amb alguna oferta de valor afegit. I, per als usuaris, suposarà l’oportunitat de fer-se amb un maquinari potent, d’una marca de primera línia, a un molt bon preu.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: