nVIDIA presenta la família Tegra 3 de quatre nuclis

Compartir

nVIDIA Tegra 3

La multinacional nord-americana és la primera en llançar al mercat un xip de quàdruple nucli, reforçant així la seva oferta en microprocessadors d’arquitectura ARM.

nVIDIA ha presentat la seva nova generació de xips Tegra, la tercera, coneguda fins ara amb el nom en clau de projecte Kal-El*. Amb aquesta nova família de pastilles, el fabricant californià bat als seus rivals més directes, especialment a Qualcomm, tret que aquesta darrera tingui algun as guardat a la màniga i un dels fabricants que treballi amb ella llanci un smartphone equipat amb el seu SnapDragon APQ8064 de quatre nuclis abans que surti al carrer el primer terminal equipat amb un Tegra 3.

El primer d’aquests últims podria ser el tablet Asus Eee Pad Transformer Prime, seguit de l’HTC Edge, del qual en parlàvem abans d’ahir en aquest mateix rotatiu.

En qüestió de rendiment, i segons indica nVIDIA, el Tegra 3 quintuplica al Tegra 2. A més, el xip disposa d’un cinquè nucli que funciona més lentament i consumeix menor quantitat d’energia per a tasques que requereixin menys feina i per al mode de stand-by.

Objectiu sobretaules i servidors?

La potència de la família de xips Tegra pot tenir l’objectiu últim no confessat públicament però suposat, de llançar un atac directe al segment dels sobretaules i, a mitjà termini, els servidors, en els quals l’arquitectura ARM ja ha fet les seves primeres passes.

El baix consum energètic i la menor dissipació de calor són els punts forts d’aquesta tecnologia, però per despertar l’interès dels fabricants necessitarà oferir una potència, almenys, semblant a la què ofereix l’arquitectura x86, i en això estan els principals constructors de microxips.

En referència al nom del personatge de còmic Superman

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: