O2 sospesa llançar terminal sense carregador

Compartir

El paquet del telèfon, fabricat per HTC, no inclouria carregador, malgrat que el terminal disposaria (per necessitat) d’una ranura microUSB -estàndard de la indústria- per a carregar-lo. L’operadora recorre a l’àmplia disponibilitat de carregadors estandarditzats entre els usuaris.

Mòbils carregant-se. Imatge gentilesa de Jeremy Keith a Flickr sota llicència Creative Commons

Mòbils carregant-se. Imatge gentilesa de Jeremy Keith a Flickr sota llicència Creative Commons

Segons informa Mobile Business Briefing, newsletter oficial de la GSMA, en un dels seus breus, l’operadora britànica O2 (filial de Movistar) preveu llançar al mercat en les properes setmanes un nou terminal fabricat per HTC, sense especificar-ne el model. La particularitat és que en el paquet posat a la venda no s’hi inclourà un carregador de corrent, malgrat que l’aparell disposarà (com és lògic, d’altra banda) d’una ranura microUSB estàndard per tal de carregar-ne la bateria.

Citada pel rotatiu, des de l’empresa britànica indiquen que els seus estudis de mercat han revelat una gran quantitat de carregadors abandonats en els racons de les cases i oficines dels usuaris, com per exemple calaixos i armaris. Aquests carregadors corresponen a telèfons extraviats, avariats o substituïts per terminals més moderns, i que es poden reaprofitar en ser estàndards.

Amb aquesta iniciativa, O2 espera poder reduir l’impacte mediambiental dels seus terminals, i és també possible que esperi estalviar-se uns diners que, després, pot repercutir en un preu més baix del terminal per al comprador.

De la mateixa manera, els usuaris que no disposin d’un carregador vell per a reutilitzar, també en poden adquirir un en qualsevol botiga de telefonia, ja que la càrrega mitjançant microUSB és un estàndard adoptat per gairebé tota la indústria (amb la notable excepció d’Apple) des del 2009, quan la iniciativa fou anunciada en el Mobile World Congress.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: