Office 2008 per a Mac, nova versi

Compartir

En comptes de canviar totalment el programa, Microsoft ha preferit introduir petites però interessants novetats en una versió que, malgrat tot, brilla com si hagués estat reescrita.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tot i que desagradi als ‘maquers’ més puristes, Microsoft té el lideratge en suites ofimàtiques en la plataforma dels nois de Steve Jobs de la mateixa manera que ho fa en el món dels PC’s. I la nova versió 2008 d’Office per a Mac està pensada per reforçar aquest lideratge enfront de la nova amenaça que suposa la versió nativa de l’OpenOffice.

La companyia de Redmond ha presentat en societat el nou Office 2008 per a Mac a la MacWorld Expo de San Francisco, una de les fires d’informàtica més importants del món i l’esdeveniment de referència de l’univers Apple en el qual normalment qualsevol nou producte presentat per terceres parts queda eclipsat per les presentacions de la mateixa Apple. L ‘any passat li va tocar a l’iPhone acaparar tota l’atenció mediàtica, i enguany ha estat el MacBook Air l’encarregat d’endur-se-la. Però Microsoft, tot i la relativa poca atenció que se li ha donat -quelcom del que ja venia sobre avís- ha presentat igualment la seva suite ofimàtica per a la plataforma de la poma mossegada.

La unitat de productes per a Macintosh de Microsoft ha buscat especialment la compatibilitat amb l’Office per a Windows, amb el que la seva suite per a les màquines Apple empra el format multiplataforma Open XML per defecte i és capaç de treballar amb els antics formats DOC, XLS o PPT.

També s’augmenta el nombre d’eines per al desplegament d’aquest programari en una xarxa corporativa, facilitant d’aquesta manera la feina dels administradors de sistemes. La interfície gràfica ha estat lleugerament renovada amb l’objectiu de fer el programa més assequible a usuaris de tots els nivells, des del principiant fins al professional.

Especialment destacable és el canvi en Word, que els responsables del seu desenvolupament han volgut acostar a les solucions d’autoedició, amb eines i assistents per a crear portades i publicacions de gran qualitat. PowerPoint s’integra millor amb iPhoto, i fins i tot és possible exportar les presentacions que fem per a què puguin ser vistes en un iPod o iPhone.

Els executables del programari són binaris universals, el que significa que el seu funcionament no es restringeix només als nous Mac’s amb processadors Intel, si no que és possible usar la suite en els vells ordinadors basats en PowerPC. Els requisits mínims de maquinari per al funcionament del programa són realment assequibles i, per exemple, la versió per a propòsits educatius pot córrer en un G3 amb 256 MB. de RAM, una màquina obsoleta des de ja fa temps.

En total existeixen tres edicions de l’Office 2008 per a Mac, incloent-hi totes elles els programes Word, Excel, PowerPoint i Entourage. La versió Home and Student es queda tan sols amb aquestes aplicacions, mentre que la versió normal els afegeix suport per a servidors Exchange i accions d’Automator per automatitzar fluxos de treball, i l’edició Special Media li afegeix a més del mateix que la normal, el programari Expression Media per a catalogació de fitxers multimèdia de vídeo, àudio i fotos.

Més informació:

Espai Mac en el lloc web de Microsoft
http://www.microsoft.com/mac

Nota de premsa de Microsoft
http://www.microsoft.com/presspass/press/2008/jan08/01-15MacOffice2008PR.mspx

Guillem Alsina