Office 365: només una reorganització de les aplicacions de col·laboració de Microsoft

Compartir

Microsoft OfficeLa companyia de Redmond dóna una nova empenta comercial a les eines de col·laboració cloud per al seu paquet ofimàtic Office, dotant-les d’una nova imatge de marca.

Redacció – Per a aquelles persones que pensen que es tracta d’una completa suite ofimàtica al més pur estil Google Docs, sentim desil·lusionar-los, però el què ha anunciat Microsoft aquests dies no deixa de ser una simple remodelació de la imatge de marca de les eines de col·laboració en el núvol que acompanyen al paquet ofimàtic Office.

Els nois de Steve Ballmer han mantingut una calculada ambigüitat en les diverses notes que han publicat sobre el llançament, amb la qual cosa el públic menys entès no acaba de veure clarament el concepte que s’amaga darrere de la nova denominació.

De fet, Office ja disposava d’un apartat cloud, però per a emmagatzemament d’arxius i no per a treballar amb les aplicacions allotjades online. Això permet compartir arxius entre diverses persones o disposar d’ells en qualsevol localització sense haver-los de portar amb nosaltres en un dispositiu físic com ara una clau USB.

El què han fet ara els nois de Steve Ballmer és reagrupar aquestes utilitats de comunicació i treball en grup i posicionar-les sota una nova imatge de grup i una nova denominació, però la filosofia continua sent la mateixa: poder treballar amb els nostres documents des de qualsevol dispositiu (ordinador, escriptori remot, smartphone) sempre que es tinguin les aplicacions d’Office instal·lades en local.

Després d’obrir la beta pública (que per a ser utilitzada requereix d’una inscripció prèvia), Microsoft està informant als usuaris que s’interessen per ella que està al límit de la capacitat dels servidors i que aquests rebran notícies quan sigui possible obrir-los un compte per allotjar els seus documents. Una cosa típica en les versions prèvies públiques d’una gran quantitat de productes de programari.

La versió final estarà disponible en algun moment de la primera meitat del 2011, i la suite serà de pagament amb un cost de 6 dòlars (o 5,25 euros) per usuari i mes.

Per a seguir les novetats relacionades amb aquesta nova plataforma, Microsoft ha obert un blog dirigit a la comunitat sobre Office 365, en el qual també s’hi poden trobar les entrades de Twitter que fan referència al nou servei.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina