OpenOffice es vol assemblar a l’Office 2007

Compartir

Els responsables de la famosa suite ofimàtica lliure estan provant una nova interfície gràfica que s’assembla en funcionalitat i organització dels elements visuals al seu equivalent de Microsoft.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Sota el nom de Projecte Renaissance, els dissenyadors de la suite ofimàtica lliure OpenOffice han acabat la fase de prototipat de la nova interfície gràfica d’usuari, que haurà de renovar el look&feel de les diverses aplicacions que composen aquesta suite de programes posant-los al dia… el que sembla voler dir mimetitzar-les tant com es pugui a la també renovada interfície gràfica de l’Office 2007.

El canvi d’aspecte radical de la interfície del programari de Microsoft no només no va passar inadvertit sinó que va provocar certa polèmica -d’altra banda, com sempre que es produeixen canvis radicals- entre els que l’aprovaven de forma entusiasta i aquells que hi estaven disconformes. El mateix passarà probablement amb la nova interfície creada per l’equip de desenvolupament de l’OpenOffice que, per cert, ja es pot provar sense haver d’instal·lar res en el nostre ordinador local i comptant simplement amb una aplicació Java que emula el seu funcionament. No és la primera vegada que es parla d’assemblar més la interfície de l’OpenOffice a la de l’Office 2007, però en el cas anterior no va fructificar la idea… ni va agradar especialment als usuaris.

La suite ofimàtica OpenOffice va néixer, de fet, per mimetitzar a l’Office de Microsoft com una eina més de l’arsenal de GNU/Linux per a facilitar el pas dels usuaris des de la plataforma de la companyia de Redmond fins al sistema operatiu del pingüí. El seu immediat precedent, StarOffice, fou el primer programa que va permetre utilitzar els formats de fitxer propietari de Word (.DOC), Excel (.XLS) i PowerPoint (.PPT i .PPS) en un altre programari i sobre un altre sistema operatiu, a més d’assemblar-se pel que fa a usabilitat. Amb el temps, i d’ençà de l’absorció de StarDivision per part de Sun Microsystems, OpenOffice va prendre un rumb que el va diferenciar lleugerament de l’Office de Microsoft, però sense deixar d’observar al seu directe rival, ja que aquest marca la pauta en diversos aspectes.

I un d’ells ha estat finalment la interfície gràfica, ja que Office 2010 continuarà amb l’aspecte que es va donar a conèixer amb la versió 2007 del programa, i OpenOffice probablement el mimetitzarà en el seu concepte bàsic. Faltarà veure quin grau d’acceptació té entre el públic final.

La nova interfície de l'OpenOffice

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)