OpenOffice.org s’independitza d’Oracle!

Compartir

La comunitat de desenvolupadors que es troba darrere del projecte creat i liderat per Sun Microsystems ha decidit encapçalar una nova iniciativa lluny del control de la multinacional de les bases de dades. Por de que els acabe passant el mateix que a OpenSolaris?

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Han nascut The Document Foundation i LibreOffice, l’entitat que s’encarregarà a partir d’ara de tirar endavant el desenvolupament de la suite ofimàtica lliure per excel·lència fins ara coneguda amb el nom d’OpenOffice, i el producte resultant de l’activitat d’aquesta respectivament. I han nascut com a resposta al debat que d’ençà de l’adquisició de Sun Microsystems per part d’Oracle s’ha vingut donant al voltant dels productes lliures que la primera havia anat creant.

El moviment es deu haver gestat fa mesos, de fet probablement des de l’anunci de l’operació de compra, però no haurà estat fins que s’ha vist el què passava amb OpenSolaris que a OpenOffice s’han decidit a donar el salt definitiu i independitzar-se d’Oracle.

Com molts projectes semblants, el nou OpenOffice es basarà en el suport i direcció d’una Fundació, en aquest cas The Document Foundation, que deixarà espai per tal que persones individuals i organitzacions contribueixin a la bona marxa del projecte.

A Oracle se l’ha convidat a formar part de la nova comunitat, i a donar el que va adquirir en propietat de Sun: el nom del projecte. De moment, i en espera de què la multinacional nord-americana es decideixi, s’ha donat un nou nom provisional a la suite: LibreOffice, de la qual ja n’hi ha una versió beta.

Oracle podria decidir no afegir-se a aquesta iniciativa i, fins i tot, dur a terme un fork amb StarOffice, un paquet ofimàtic fins a la data basat en OpenOffice.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina