OpenOffice vs. LibreOffice: guerra a la vista?

Compartir

Oracle sembla disposada a mantenir el projecte OpenOffice, per al qual no voldrà intromissions del nou fork.

Redacció – Segons informa Ars Technica, en la darrera reunió mantinguda pel consell directiu de la comunitat OpenOffice, un dels seus membres -que representa a Oracle- va comminar a aquells dels presents que també formessin part de la Document Foundation a decantar-se per una de les dues iniciatives, ja que la seva presència en ambdues podia donar lloc a un conflicte d’interessos.

L’incident ha passat en bona mesura desapercebut per a la majoria de la premsa especialitzada, però al nostre parer l’actitud d’Oracle denota que està interessada d’alguna manera en la continuïtat d’OpenOffice.

En el cas d’OpenSolaris, Oracle no va llançar cap advertència abans de deixar morir el projecte; de fet, ni tan sols es va referir a ell explícitament, només “va deixar de parlar-li”. La creació d’Illumos i OpenIndiana no van semblar molestar per a res la multinacional que havia adquirit els actius de Sun Microsystems.

Però amb OpenOffice, la cosa està anant diferent. És difícil discernir si realment hi ha un interès per part d’Oracle en mantenir d’alguna manera el projecte, però el fet de què hi hagi hagut una reacció en privat (en l’àmbit d’una reunió només per als membres del consell directiu d’OpenOffice, malgrat que els esdeveniments hagin transcendit després a l’esfera pública) tan forta, alguna cosa indica.

És probable que en el futur proper vegem com OpenOffice i LibreOffice es configuren com a dues branques nascudes d’un mateix arbre, compatibles en molts aspectes però que començaran a diferir en altres fruit dels diferents punts de vista d’Oracle i la Document Foundation.

També queda per veure si “l’amenaça” és simplement la sortida de to d’un executiu d’Oracle, un exabrupte a títol personal que no té res a veure amb les intencions de la companyia, quelcom que també podria ser.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina