Opera aconsegueix captar l’atenció dels usuaris de l’iPhone

Compartir

OperaEl fabricant de programari noruec encapçala les llistes de descàrregues d’aplicacions gratuïtes des de l’App Store en gairebé tots els països.

El gran èxit d'Opera Mini 5 per a iPhoneGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – A Opera Software li ha sortit rodona la seva agressiva campanya de presentació d’Opera Mini 5 a Apple per a la seva inclusió dins l’App Store. A priori, semblaria una aposta segura: publicitat gratuïta passés el que passés, si Apple acceptava l’aplicació, un gol anotat que podia incrementar el prestigi de la companyia i fer que se’n parlés més d’ella. En el cas que hagués estat denegada l’aplicació, el ressò mediàtic hagués pogut ser, fins i tot, més gran.

Però sembla que la jugada li ha sortit fins i tot millor del que esperava; durant aquests dies, Opera Mini 5 s’ha situat al capdavant de totes les aplicacions gratuïtes més descarregades des de la botiga en línia d’Apple, batent amb això rècords absoluts de popularitat. A despit de les crítiques que li atorgaven algunes comparatives, que l’han titllat de lent i pesat per al telèfon comparat amb el més àgil Safari, sembla que la curiositat dels usuaris ha pogut més que qualsevol altre factor.

Amb més d’un milió de descàrregues el primer dia de disponibilitat d’aquest browser, suposa un 2% del total d’usuaris d’Opera Mini arreu del món, una xifra calculada en uns 50 milions d’instal·lacions.

Independentment de la qualitat del producte (quelcom que cadascú ha de jutjar per la seva banda), el fabricant noruec ha sabut explotar el màrqueting a Internet, esperonant amb la seva actitud desafiant a què es parlés d’ell en blocs i mitjans de comunicació en línia especialitzats en noves tecnologies.

A la imatge que il·lustra aquest article (presa el divendres 16 d’abril) podem veure una captura de pantalla del rànquing d’aplicacions gratuïtes més descarregades de l’App Store d’uns quants països. Opera Mini 5 es troba entre les tres primeres de cadascuna de les llistes. Opera proporciona una altra captura de pantalla dels mateixos rànquings presa un dia abans, i en la qual es pot veure que el browser noruec no té competidor.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina