Opera assalta els tablets lleugers amb un browser d’interfície especial

Compartir

CES 2011La companyia noruega ha aprofitat el llançament massiu de tablets lleugers que s’ha donat en el CES per tal de presentar al món la seva proposta en aquest sector, basada en la seva tecnologia Mobile però amb una interfície que difereix lleugerament de la del seu homòleg per tal d’adaptar-se millor a les pantalles de 7 i 10 polzades d’aquests dispositius.

CES 2011

Atenció: el present text es troba protegit per la llicència que podran trobar al final del mateix. En un període no superior als tres mesos, podrà ser trobat sota la llicència copyleft habitual.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Opera ha presentat en el CES d’enguany una versió prèvia del seu nou browser enfocat als moderns tablets lleugers. No és un llançament casual, ni el marc podria haver estat més ben triat, ja que juntament amb la tecnologia de visualització 3D, els tablets s’han erigit en les grans estrelles del certamen amb un nombre altíssim de presentacions que van de les multinacionals més grans com Motorola o RIM, fins a petits fabricants asiàtics. Les plataformes emprades en aquests desenvolupaments són, principalment, Android i Windows 7.

La tecnologia de base emprada en aquest cas és la mateixa que l’utilitzada en Opera Mobile, el “germà gran” d’Opera Mini per a smartphones, encara que la seva interfície varia lleugerament, disposant d’un botó a la part superior esquerra que dóna accés al menú del navegador. Òbviament, i en no ser una versió definitiva, aquest aspecte també pot canviar.

Amb aquest browser i la seva solució per a televisors connectats, Opera busca estar disponible en cada tipus de dispositiu diferent, oferint en tots ells facilitats com la sincronització de preferits per a què l’usuari pugui treballar de manera còmoda indistintament de la pantalla que estigui emprant a cada moment.

Provant-lo

He tingut la sort de poder experimentar directament amb aquest browser en el congrés, i he de dir que el seu rendiment m’ha semblat simplement impressionant. A l’alta velocitat de càrrega i renderització de les pàgines (encara que el primer aspecte sempre dependrà en darrer terme de la connexió a Internet que estiguem emprant) s’hi afegeix una extraordinària velocitat i fluïdesa en les operacions de redimensionat de text i gràfics. La potència dels processadors emprats en els tablets, com el Tegra 2 de nVIDIA, sens dubte també ha de ser un bon ajut en aquest sentit.

Copyright (c) 2011 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)