Opera estén la seva tecnologia de compressió de dades a tots els seus navegadors

Compartir

Mobile World Congress 2009És bàsicament la mateixa tecnologia emprada per Mini, i que permet reduir l’ample de banda necessari per a transferir una pàgina web a qualsevol dispositiu.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El conegut navegador web Opera Mini per a dispositius mòbils empra una tecnologia de preprocessament de les pàgines web que l’usuari carrega i que li permet navegar més ràpidament des d’un telèfon mòbil. Això és dut a terme situant un pas intermedi entre el servidor dels continguts i el navegador: un servidor propi d’Opera que comprimeix la informació i la reenvia al dispositiu.

Opera Mini

En el Mobile World Congress d’enguany, Opera ha presentat Turbo-charged, una tecnologia semblant però que ha estès a tots els seus navegadors, incloent Opera Mobile, Opera Desktop i l’SDK per a dispositius que és el que permet, per exemple, que la videoconsola Nintendo Wii disposi de navegador web.

Si bé aquesta és una tecnologia que sembla innecessària en el navegador d’una màquina de sobretaula o un portàtil utilitzat a casa o a l’oficina, pren tot el seu sentit en mobilitat, ja sigui en un telèfon mòbil o en un portàtil que es connecta a Internet mitjançant una connexió 3G en mobilitat, especialment en llocs en què no hi ha bona cobertura, ja que Turbo-charged estalvia temps i ample de banda, descarregant més ràpidament els continguts.

Aquesta tecnologia és respectuosa amb els llocs que empren tecnologies més interactives, com AJAX o Flash. Sense cap mena de dubte, aquesta havia de ser una premissa bàsica per a implementar tal tecnologia amb una Web 2.0 cada dia més interactiva i amb serveis com Gmail o tots els de Google en general que aprofiten AJAX massivament.

Opera Mini

Guillem Alsina