Oracle aclareix les seves intencions sobre MySQL

Compartir

El fabricant de programari busca llimar aspreses amb la comunitat de desenvolupadors de la base de dades heretada amb la compra de Sun Microsystems, tot i que és gairebé missió impossible degut a la desconfiança que genera.

Redacció – Per molt que ho intenta, Oracle topa un i altre cop amb els prejudicis dels programadors que treballen en els projectes de programari lliure que fins ara estaven a càrrec de Sun Microsystems (OpenSolaris, Java, VirtualBox i MySQL). Però això no és obstacle per a què Oracle continuï explicant la seva política sobre la base de dades lliure.

El darrer episodi s’ha produït a l’O’Reilly MySQL Conference & Expo 2010 que es celebra aquests dies a Santa Clara, Califòrnia, i l’ha protagonitzat Edward Screven, arquitecte en cap d’Oracle. En el seu discurs, Screven ha parlat de la inversió d’Oracle en MySQL i el paper del codi obert en entorns de computació heterogenis.

A més, també ha anunciat que les reunions del consell d’assessors a clients de MySQL tindran lloc el 6 de maig de 2010 a Amsterdam i el 3 de juny de 2010 a Redwood Shores, Califòrnia. Aquestes reunions serviran com a fòrum per tal que els clients de MySQL coneguin les noves millores realitzades a la base de dades MySQL, i puguin donar les seves opinions. El Consell Assessor del Motor d’Emmagatzemament es focalitzarà en l’API del motor d’emmagatzemament de MySQL i en el seu futur.

"MySQL és estratègic per a Oracle i estem invertint en desenvolupar, promoure i recolzar encara més els productes MySQL” ha afirmat Screven. “Esperem amb entusiasme descriure de manera general els nostres plans per a MySQL i brindar-li a la comunitat de desenvolupament informació més detallada sobre les millores que esperen en aquest moment i continuar avançant”.

Oracle continua afirmant el seu suport al projecte MySQL, i a això ha quedat obligada amb les autoritats nord-americanes i europees, ja que la condició per a completar l’adquisició de Sun era, precisament, que no hi hagués monopoli en el sector de les bases de dades, una situació a la què s’hagués pogut acostar Oracle en cas d’asfixiar a MySQL.

Malgrat tot, la desconfiança entre usuaris i programadors d’aquesta darrera és tal, que ja s’han creat forks de MySQL emprant el codi font (que en ser lliure, es pot copiar sense limitacions) que no es troben sota el control del nou propietari de Sun.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina