Oracle admet haver perdut la partida de les suites ofimàtiques?

Compartir

El fabricant de programari deixa a OpenOffice.org enterament en mans de la comunitat de desenvolupadors. Per què ara i per què així quan podria haver fer això mateix fa mesos i estalviar-se la creació de LibreOffice?

Redacció – A través d’un comunicat publicat en el blog de Trond Arne Undheim (Director de l’estratègia d’estàndards per a Oracle en el sector EMEA), la companyia que va adquirir Sun Microsystems i, amb ella, tots els seus productes de programari i responsabilitats en projectes lliures, ha anunciat que abandona qualsevol direcció sobre OpenOffice.org tot i que continuarà oferint el seu suport al projecte, probablement a través de la donació de fons, material i, potser, línies de codi. A partir d’ara, la suite ofimàtica lliure es guiarà exclusivament des d’una comunitat independent de programadors.

Per què precisament ara? D’haver dut a terme aquest moviment fa uns mesos, Oracle s’hagués estalviat el naixement de LibreOffice i, possiblement, la seva derrota en aquesta àrea. Perquè queda per saber com ho consideren dins de la multinacional del programari i quina visió estratègica es té de les suites ofimàtiques, però és probable que a Oracle s’hagin trobat amb un producte entre mans amb el qual no hagin sabut gaire bé què fer amb ell, i durant aquests darrers mesos li hagin estat donant voltes al tema sense arribar a cap conclusió, amb el que finalment han decidit desentendre’s totalment d’això.

Malgrat tot, la imatge pública de la multinacional entre la comunitat ha quedat seriosament tocada, tant per aquest tema com pels altres projectes lliures que s’han vist afectats d’ençà de l’operació d’adquisició de Sun Microsystems, començant per OpenSolaris.

Entre les conseqüències d’aquest moviment a mitjà/llarg termini, té cabuda una possible reunificació d’OpenOffice i LibreOffice en un sol projecte ara que el primer d’ells navega en solitari. És una qüestió que hauran de debatre les directives d’ambdós projectes, i que es pot veure afectada per les rancúnies que quedin del “divorci traumàtic” patit a OpenOffice.org .

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina