Oracle finalitza el procés d’adquisició de Sun Microsystems

Compartir

La companyia nord-americana ha aconseguit el vistiplau de la Unió Europea, amb la qual cosa l’operació ja es pot donar per conclosa. Ara comença l’adaptació dels productes de Sun a l’estratègia de mercat d’Oracle, un procés que molts dels seus usuaris viuen amb intranquil·litat.

Sun-Oracle

Redacció – Oracle ha anunciat la finalització del procés encetat fa poc menys d’un any per a l’adquisició de Sun Microsystems, i que s’ha allargat més de l’inicialment previst a causa de la posició inicialment adoptada a la Unió Europea per les autoritats reguladores del mercat, que exigien a Oracle garanties respecte a la supervivència de MySQL en el mercat, en altre temps competidor dels productes de la mateixa Oracle.

Les àrees d’interès d’Oracle per adquirir Sun són el maquinari (tant servidors com les potents estacions de treball de gamma alta), el sistema operatiu Solaris, i la tecnologia Java bàsicament. El seu objectiu és el d’ampliar el seu negoci del programari de gestió cap als sistemes complets. Fins ara, Oracle depenia del maquinari i els sistemes operatius de tercers, i amb aquest moviment aconsegueix un potencial de servei idèntic (sinó superior) al dels seus rivals en el camp de les bases de dades com IBM.

La pàgina web internacional de Sun Microsystems, www.sun.com, ha deixat d’existir tal i com ho havia fet fins ara. Si teclegem aquesta adreça, serem automàticament redirigits a www.oracle.com, lloc en el qual ja s’ha integrat el catàleg de serveis i productes de l’adquirida Sun. Però en alguns països com l’Estat Espanyol, la integració dels respectius llocs web encara no s’ha dut a terme, podent veure pàgines diferenciades per a www.sun.es i www.oracle.es, malgrat que el més probable és que en properes dates aquesta diferència sigui esmenada.

Tot i les garanties ofertes per Oracle, la intranquil·litat no ha davallat entre molts dels usuaris d’OpenSolaris i MySQL.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)