Oracle obre Solaris a altres proveïdors de maquinari

Compartir

SolarisLa multinacional ha publicat una nota en la qual afirma que Dell i HP podran utilitzar aquest UNIX en els seus propis servidors, així com la distribució de GNU/Linux d’Oracle i el seu programari de virtualització. Tot i això, aquest anunci no afecta en res a la situació que està vivint OpenSolaris.

Redacció – En una nota de premsa publicada al seu lloc web, la multinacional Oracle indica que tant Dell com HP podran certificar i revendre sistemes servidors funcionant amb Solaris i Oracle Enterprise Linux a més de poder utilitzar el programari de virtualització de la companyia que va adquirir a Sun Microsystems.

Si al llarg de la setmana passada van sorgir notícies que Oracle no renovava les llicències de terceres parts per vendre sistemes basats en Solaris, amb aquesta notícia la multinacional famosa per les seves bases de dades ha donat un tomb a la situació. El futur de la branca comercial de Solaris sembla més clar que mai, i la seva continuïtat està assegurada.

Els clients d’HP i Dell que adquireixin servidors funcionant amb aquest UNIX podran accedir a les opcions de servei tècnic proporcionades per Oracle.

Si bé amb això es veu clarament que Oracle sembla apostar per la branca comercial de Solaris, cap referència nova s’ha fet des d’aquesta companyia a OpenSolaris, fet que reafirma l’opinió d’aquells que pensen que la intenció de la multinacional nord-americana és reconvertir novament aquesta plataforma en propietària.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina