Palm podria ser posada a la venda ben aviat

Compartir

PalmSegons el canal de notícies econòmiques Bloomberg, HTC i Lenovo podrien ser les interessades.

Redacció – Malgrat que inicialment van rebre bones crítiques, el Pre i el Pixi no han pogut fer que Palm remunti la seva prolongada agonia i es reincorpore als “grans” fabricants del mercat de smartphones, recuperant el lloc d’honor que tenia durant la dècada dels noranta amb el Palm OS.

La situació borsària de la companyia nord-americana era de caiguda fins a la informació publicada per Bloomberg, que naturalment ha animat als inversors en fer més atractiu el fabricant de smartphones davant d’una adquisició. De fet, no és la primera vegada que sonen les campanes de boda per a Palm, perquè ja fa anys que s’especula amb la seva venda i amb els seus possibles partenaires: Apple, Microsoft o la mateixa 3Com des de la que va sortir com a unitat, fa anys, i Motorola i Dell entre d’altres actualment.

L’article de Bloomberg apunta a HTC i Lenovo com a interessades. Com a principal atractiu, Palm presenta la plataforma WebOS, un sistema operatiu per a mòbils modern que permetria al comprador disposar de la seva pròpia plataforma ara que Samsung ha tret Bada al mercat, Qualcomm disposa de Brew, i diferents fabricants personalitzen Android al seu gust. WebOS podria ser obert i llicenciat a terceres parts, o bé fins i tot “especejat” i les seves tecnologies aprofitades en altres plataformes.

La notícia no ha estat confirmada oficialment, quelcom que no s’espera probablement fins que s’hagi resolt la seva adquisició en un o altre sentit.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina