Panda Security presenta el seu innovador model d’Intel

Compartir

La Intel·ligència Col·lectiva permet detectar molt més malware que qualsevol altra solució tradicional. Aquest sistema es basa en l’ús del coneixement de la comunitat i el seu posterior processament automàtic.


Nota de premsa – Madrid, 12 de març de 2008 – Panda Security ha presentat avui en roda de premsa el seu nou model de seguretat anomenat Intel·ligència Col·lectiva. Aquest nou enfocament de seguretat no és una solució antimalware, sinó un sistema de protecció totalment innovador que té com a objectiu combatre la situació actual del malware.

Davant de la gran quantitat de codis maliciosos que apareixen diàriament, amb la finalitat d’aconseguir beneficis econòmics per part dels seus creadors, els laboratoris de seguretat tradicionals no donen l’abast; no poden processar totes les varietats de malware que apareixen cada dia i elaborar les corresponents vacunes. El resultat és que no totes les solucions detecten el mateix i, per aquest motiu, molts ordinadors que compten amb solucions de seguretat actualitzades es troben infectats sense que els usuaris ho sàpiguen.

La Intel·ligència Col·lectiva proporciona la forma més senzilla i efectiva d’assegurar la protecció dels usuaris, i permet a les solucions de Panda Security detectar molt més malware que qualsevol altra solució existent.

Es tracta d’un sistema en línia de gestió automàtica d’amenaces basat en l’ús del coneixement de la comunitat d’usuaris i d’allò que es recull d’altres fonts per Panda, així com la correlació i lliurament directe del coneixement des de la nostra infraestructura.

"Gràcies a aquest nou sistema de seguretat aconseguim detectar codis maliciosos que no podrien ser detectats de cap altra manera. A més, amb vista a l’usuari, aquest sistema ofereix la màxima protecció de la manera més eficient amb un mínim consum d’ample de banda i de recursos en els dispositius protegits", explica Iñaki Urzay, CTO de Panda Security.

El nou sistema ha estat desenvolupat per Panda Research, i es troba allotjat en una xarxa de Datacenters gestionats per PandaLabs. El sistema recull i emmagatzema de manera centralitzada traces de comportament de programes, trets de fitxers, nous exemplars de malware recollits de la comunitat. Aquesta extensa capacitat de recollida d’informació aporta una major visibilitat de les amenaces que estan actives a Internet.

A continuació, analitza i classifica automàticament milers de mostres noves al dia. Per a això un sistema expert correlaciona les dades rebudes de la comunitat amb l’àmplia base de coneixement de malware de PandaLabs. El sistema produeix automàticament veredictes (malware o goodware) sobre els nous fitxers vistos per la comunitat. Finalment, el coneixement extret es lliura als usuaris en forma de serveis web o a través d’actualitzacions del fitxer de signatures.

D’aquesta manera, la Intel·ligència Col·lectiva es tradueix en un sistema automàtic i d’excepcional eficàcia per a recollir, classificar i proporcionar vacunes. Al mateix temps, l’augment de la base del coneixement redunda en un benefici per a la resta de la comunitat d’usuaris.

En el moment actual, 4 milions d’ordinadors formen part de la xarxa d’Intel·ligència Col·lectiva de Panda Security. El coneixement acumulat en el sistema recull 9 milions d’exemplars de malware, 96 milions de processos maliciosos i 340 milions de correlacions de malware.

Segons Luis Corrons, Director Tècnic de PandaLabs: "En el 2007, més del 94% del total de noves amenaces que van arribar a PandaLabs van ser detectades a través de la Intel·ligència Col·lectiva. En el moment actual, aquest sistema recull una base de coneixement sobre malware que supera els 8 Terabytes d’informació".

Guillem Alsina