PC en el núvol: el Projecte Ophelia de Dell

Compartir

És només una mica més gran que una memòria USB convencional, executa un sistema Android i permet convertir qualsevol pantalla o televisor en un ordinador d’escriptori.

Dell reinventa el concepte de client lleuger amb l’anomenat Projecte Ophelia, un petit ordinador embotit en un espai no gaire més gran que un pendrive USB que es connecta al port HDMI d’un televisor o monitor, i que empra l’estàndard MHL.

El Projecte Ophelia

El Projecte Ophelia

Ophelia munta un Android 4.0 que li permet accedir a tota la varietat d’apps que ofereix la plataforma de programari de Google, tot i que el seu objectiu per a Dell és l’accedir a recursos en el núvol, incloent-hi escriptoris virtuals de sistemes operatius d’escriptori com, per exemple, Windows 8.

Aquest dispositiu està pensat per a aquells perfils d’usuari que es desplacen constantment, i requereixen una pantalla gran per a executar les seves aplicacions, pel què no els serveixen els habituals smartphones o tablets. Connectant Ophelia a un monitor a l’oficina o, fins i tot, al televisor de la seva habitació d’hotel, ja es pot treballar amb totes les eines que ofereix aquest dispositiu i el núvol.

També està pensat per a ‘jugons‘ que vulguin gaudir dels seus videojocs des de qualsevol lloc via streaming per mitjà d’una solució que pot ser, per exemple, NVIDIA Grid.

Un avantatge sobre els altres clients lleugers existents actualment en el mercat és que Ophelia no disposa de bateria i tampoc necessita de connexió a la xarxa elèctrica, extraient l’energia del mateix monitor o televisor al qual es connecta.

Per al seu control, se li poden connectar un teclat i un ratolí sense fils via Bluetooth. Per connectar-se a la xarxa, Ophelia disposa de capacitat Wi-Fi.

No ha estat anunciada una data ni un preu de sortida al mercat, encara que si s’ha avançat que podria ser en algun moment de la primera meitat de l’any, possiblement al principi de la temporada estiuenca si s’acaba complint amb aquest ‘timing‘.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: