Per a mi, Nokia va pel bon camí

Compartir

Si deixem de banda els prejudicis, els nous terminals amb Windows Phone són atractius i funcionals, una peça digna d’usar, i començo a creure en les seves possibilitats entre els usuaris.

Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800

L’altre dia em vaig trobar amb la primera persona que conec que s’ha comprat un Nokia Lumia, concretament el model 800, tenint un perfil d’usuari final. He de dir que em vaig alegrar, la veritat. Aquells que em coneixen, molts cops em titllen de ser fanboy de Nokia, encara que bé saben que jo no em considero fan de res ni de ningú, i que tampoc em compraria un dels seus nous terminals, malgrat que he de reconèixer que m’agradaria que l’aposta de la finlandesa per la plataforma de Microsoft li surti bé.

Em va desagradar molt que Nokia deixés de banda a MeeGo, ja que és una plataforma a la qual hi veia més possibilitats que a Android, i fins fa poc no vaig creure que l’aposta per Windows Phone pogués ser un cavall guanyador, almenys en el que es refereix a l’aspecte tècnic.

Un cop vistos els Nokia Lumia tant al CES de Las Vegas com en el Mobile World Congress de Barcelona, la meva opinió sobre el sistema per a smartphones de la companyia de Redmond ha millorat en gran mesura. No només es veu un sistema amb una interfície molt neta i acurada, si no que, a més, el seu rendiment és excel·lent. Va en la línia de la persona que comentava al principi de l’article, i que em va dir que estava molt satisfeta amb el seu smartphone, que tot en ell anava molt ràpid i era molt fàcil.

No estic dient que Nokia vagi a triomfar comercialment, els mercats continuen sent per a mi un profund misteri i, com a ‘geek‘ no entendré mai la lògica de l’usuari final a l’hora de triar mòbil (des del punt de vista d’aquests, jo sempre em decanto per telèfons ‘estranys’…), però per descomptat posseeixen una estètica, uns materials i un sistema operatiu que els fan dignes de prendre en consideració.

Que els nous terminals dels d’Espoo em semblin bonics estètica i funcionalment, no comporta que encara no els perdoni l’haver donat l’esquena al meu estimat MeeGo, una plataforma que continuo creient es podria haver enfrontat de tu a tu amb Android sense gaires problemes. Apostaria que Stephen Elop va entrar a dirigir la companyia com a part del tracte d’adopció de Windows Phone en els terminals de Nokia i per tenir més bona entrada en el mercat nord-americà (encara que sigui canadenc, i ja sabem els acudits que als EUA es fan sobre els naturals d’aquell país…).

Nokia, si no triomfes, ja no és per culpa teva…

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: