Per fi BlackBerry Messenger arriba a l’iPhone i a Android

Compartir

Després d’uns mesos en els que la cèlebre aplicació de missatgeria instantània ha estat a punt d’entrar diverses vegades a la Play Store i l’App Store, finalment ja tenim aquí per als posseïdors d’un terminal Android o un iPhone, el servei que va precedir a WhatsApp o Line.

Molt abans que es desencadenés la febre per la missatgeria instantània en el mòbil gràcies a serveis com WhatsApp, Line o Hangouts, els usuaris de BlackBerry ja tenien a les mans la possibilitat d’intercanviar missatges de text en temps real a través d’Internet, sense cost addicional i mitjançant un servei que, fins a la ‘gran apagada’ del 2011, era tingut com el més fiable i segur del mercat.

BlackBerry Messenger (BBM) era una exclusiva dels terminals de la companyia canadenca fins que al maig d’aquest any, aquesta empresa anunciava la futura disponibilitat de BBM per a les plataformes Android i iOS en principi per a l’estiu d’aquest mateix any.

El que ha seguit a aquest anunci han estat una sèrie de despropòsits i disculpes públiques de la companyia per no publicar BBM en les dates previstes, que van culminar el 21 de setembre amb la fugaç publicació de l’app a la Play Store d’Android, i en la filtració de l’executable (algú va tenir la idea de descarregar-ne l’APK) tot i que en aquest cas no 100% funcional. fins que, per fi, ahir BlackBerry donava la gran notícia que molts esperaven: per fi BBM es pot descarregar per a Android des de la Play Store i per a iOS (iPhone) des de l’App Store.

BBM és una app gratuïta, que permet intercanviar missatges instantanis de text amb la resta dels usuaris del servei, a més de facilitar per primera vegada a través de la pròpia missatgeria instantània de BlackBerry, la intercomunicació entre usuaris d’aquesta plataforma de programari i els d’altres sistemes operatius i terminals de marca diferent a la canadenca.

Entre les funcionalitats que permet aquest client, disposem de trucades per vídeo amb capacitat per compartir la pantalla del nostre smartphone amb la persona amb la qual estem entaulant comunicació. També disposarem de trucades per veu des de dins del mateix client, així com als desenvolupadors els és possible integrar BBM amb les seves pròpies apps.

Amb l’arribada de la missatgeria instantània de BlackBerry al món Android i dels iPhones, als usuaris d’aquest tipus de terminals també els arriba el celebèrrim concepte del PIN. A diferència d’altres serveis, com en el cas de WhatsApp, l’identificador d’usuari en BBM no és el número de telèfon o un nom d’usuari, si no un codi identificador assignat arbitràriament pel sistema, que és la dada que hem de donar a altres usuaris per a què es posin en contacte amb nosaltres.

És difícil calibrar si aquesta nova iniciativa de BlackBerry és un error o un encert. Fa temps, BBM era un al·licient per portar el consumidor a l’adquisició d’un terminal BlackBerry, però a dia d’avui, amb l’èxit consumat de productes com WhatsApp que porten una experiència semblant o, fins i tot, superior a aquests terminals, és dubtós l’avantatge competitiu que pugui oferir el disposar en exclusiva d’aquesta app. I, malgrat tot, fins ahir continuava essent una exclusiva de la companyia.

Popularitzar el nom BlackBerry per a què els posseïdors de terminals Android o iPhone es familiaritzin més amb ell, pot ser una opció però… qui no coneix ja el nom d’aquesta marca, almenys en els mercats en els quals opera?

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: