Per fi HP reactiva webOS

Compartir

PalmEl fabricant nord-americà va presentar, just abans del Mobile World Congress, una nova gamma de smartphones i un tablet basats en webOS.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – S’esperava feia temps, es tenia com a gairebé segur, i només mancava saber quan: HP ha llançat un nou tablet, aquest cop equipat amb un sistema operatiu diferent del Windows 7 i una plataforma que ho necessitava com l’aire que respirem, un webOS molt inert en el mercat d’ençà de l’adquisició de Palm per HP. I aquest tablet ha vingut acompanyat per dos smartphones més en dates estratègiques, just abans del congrés mundial de tecnologies mòbils.

HP torna així la vitalitat a la seva plataforma de programari, rellevant en les portades dels mitjans al PlayBook de RIM, que ja va centrar bona part de l’interès mediàtic en el CES, esdeveniment en el qual es va poder veure aquest aparell per primera vegada.

A diferència dels primers tablets amb Android, la interfície d’usuari del qual no havia estat adaptada a les mides d’una pantalla d’entre 7 i 11 polzades, a HP si que han dut a terme aquesta tasca amb webOS, fet que confereix una bona aparença al sistema. Com a apreciació personal, diré que la interfície m’ha recordat a la del sistema operatiu de BlackBerry per al PlayBook basat en QNX.

En l’apartat de maquinari, el TouchPad d’HP amb webOS munta un microprocessador SnapDragon de Qualcomm de doble nucli a 1,2 GHz. (no decantant-se així per l’avui en dia més preferida plataforma Tegra de nVIDIA), pantalla capacitativa de 9,7” en diagonal amb resolució màxima de 1024×768 píxels i 18 bits de profunditat de color, 16 o 32 GB. d’emmagatzemament intern, compatible amb Flash d’Adobe incloent la versió 10.1 beta del reproductor oficial de la companyia, Wi-Fi b/g/n, A-GPS, Bluetooth 2.1+EDR, i tot això amb un pes total de 740 grams.

Per la banda dels smartphones, HP ha llançat dos models dirigits a sectors de públic oposats: el Veer per al consumidor final, i el Pre 3 per a usos professionals.

El model Veer té la mida d’una tarja de crèdit (5,45 cm x 8,40 cm x 1,51 cm i 103 grams de pes), pantalla multitàctil de 2,57 polzades, teclat QWERTY complet lliscant (característica que comparteix amb el Pre 3), Wi-Fi i A-GPS. El Pre 3 té una grandària superior per allotjar la pantalla de 3,58” , utilitza un processador a 1,4 GHz. i disposa d’una bateria de llarga durada.

La nova gamma d'HP-Palm
La nova gamma d’HP-Palm

La data triada per a presentar aquests nous gàdgets no podia ser millor; d’haver-ho fet durant el Mobile World Congress (que començarà en uns dies), la notícia hauria quedat diluïda entre moltes altres presentacions de nous productes, tan o més interessants que aquests aparells. Havent-ho presentat justament abans de l’esdeveniment, HP provoca “buzz”, un terme amb què es descriu l’interès i la rumorologia a Internet.

Els llocs d’informació especialitzada (com el nostre) parlaran de la nova gamma d’HP-Palm durant dies, fent boca per a poder-la veure en el congrés i informar sobre aquests aparells, al mateix temps que es generarà més expectació entre els usuaris degut, precisament, a aquests comentaris en llocs especialitzats.

Sobre el futur d’aquests aparells en el mercat i, per tant, de la plataforma de programari que empren (webOS), és difícil dir-ho; d’una banda, Hewlett-Packard té un gran potencial per fer arribar el seu missatge a gran quantitat de compradors, el que hauria de garantir a priori un nombre de vendes gens menyspreable. El problema és que ningú pot predir amb exactitud com reaccionarà el públic davant d’aquesta plataforma, i si rebrà ara la mateixa acollida que va tenir quan encara estava en mans d’una Palm independent.

Ens quedarà la resta de l’any per veure-ho.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina